Ramazan ayı boyunca Balkanlar’da iftar, gönül ve kültür sofraları kuracak olan Bayrampaşa Belediyesi’nin “Bereket Konvoyu” coşkulu bir programla 14. kez Balkanlara uğurlandı. Uğurlama töreninde konuşan Başkan Atila Aydıner, “Bizim Balkanlar’da tarihimiz, kültürümüz, sevdamız var. Oradaki kardeşlerimizi yalnız bırakamayız. Bu duygularla bir kez daha Balkanlar’daki kardeşlerimiz ile kaynaşmak için yollara düşüyoruz” dedi.

Bayrampaşa Belediyesi, Yıldırım Mahallesi İkizler Sokak muhtarlık binası yanında düzenlediği programla 3 TIR, 3 minibüs, 2 otobüs,  bir otomobil, bir canlı yayın aracı ve 75 kişilik gönüllü ekipten oluşan Bereket Konvoyu’nu 14. kez Balkanlar’a uğurladı. Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’in ev sahipliğinde düzenlenen uğurlama törenine Bosna Hersek İstanbul Başkonsolosu Began Muhic, Bulgaristan İstanbul Konsolosu Dimitri Tonev, AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Ersin Saçlı, sunucu ve program yapımcısı Uğur Arslan, Bayrampaşa Müftüsü Yılmaz Küçük, AK Parti Bayrampaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülşen Kadeş, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri, mahalle muhtarları ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, mehteran takımı gösterisi ve protokol konuşmaları ile sürdü.

“BALKANLAR’DAKİ KARDEŞLERİMİZİ YALNIZ BIRAKAMAYIZ”
Uğurlama töreninde konuşan Başkan Atila Aydıner, “13 yıldır ilmik ilmik işlediğimiz Balkanlar’da Ramazan projemiz ile Balkanlar ve Türkiye arasında dostluk, barış ve kardeşlik köprüleri kurduk. Bizim Balkanlar’da tarihimiz, kültürümüz, sevdamız var. Oradaki kardeşlerimizi yalnız bırakamayız. Bu duygularla bir kez daha Balkanlar’daki kardeşlerimiz ile kaynaşmak için yollara düşüyoruz. 13 yıl boyunca aralıksız yaptığımız gibi yine Balkan coğrafyasını adım adım, karış karış gezerek Bayrampaşa’nın sevgisini oraya, Balkanlar’daki kardeşlerimizin sevgisini de buraya taşıyacağız inşallah. Bugün konvoyumuzu 14. kez bereketiyle Balkanlara yani Evlad-ı Fatihan’a uğurlamanın mutluluğunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Yüce Rabbim, konvoyumuza kazasız belasız gidip gelmeyi nasip etsin” ifadelerini kullandı.

Konuşmalar ve mehter takımı konserinin ardından dualar edilerek beyaz güvercinler uçuruldu. Başkan Atila Aydıner ve protokolün el sallayarak uğurladığı konvoy Şehit Kamil Balkan Caddesi’nden geçerek yola çıktı.

İLK DURAK YUNANİSTAN GÜMÜLCİNE
Bu yılki ilk programını 16 Mayıs Çarşamba günü Yunanistan Gümülcine’de gerçekleştirecek olan Bereket Konvoyu, daha sonra diğer Balkan ülkelerinde iftar programları düzenleyecek.

PROGRAMIN GÜZERGÂHLARI
Ramazan boyunca Balkanları karış karış gezerek iftar sofraları kuracak olan Bereket Konvoyu’nun durakları:
16 Mayıs Çarşamba Yunanistan Gümülcine,
17 Mayıs Perşembe Yunanistan İskeçe,
19 Mayıs Cumartesi Makedonya Strumica,
20 Mayıs Pazar Makedonya Üsküp,
21 Mayıs Pazartesi Sırbistan Preşova,
22 Mayıs Salı Makedonya Kırçova,
23 Mayıs Çarşamba Makedonya Manastır,
25 Mayıs Cuma Arnavutluk Vlore,
26 Mayıs Cumartesi Arnavutluk Tiran,
29 Mayıs Salı Kosova Prizren,
30 Mayıs Çarşamba Kosova İpek,
1 Haziran Cuma Karadağ Rojaye,
4 Haziran Pazartesi Sırbistan Tutin,
5 Haziran Salı Sırbistan Novipazar,
7 Haziran Perşembe Bosna Hersek Kakanj,
8 Haziran Cuma Bosna Hersek Novi Travnic,
10 Haziran Pazar Sırbistan Belgrad,
12 Haziran Salı Bulgaristan Filibe,
13 Haziran Çarşamba Bulgaristan Kırcaali.

İKİ MİLYON KİŞİYE ULAŞTI
2005 yılında kardeşlik sınır tanımaz sloganıyla yola çıkan Bereket Konvoyu, 13 yıl boyunca Bosna-Hersek, Sırbistan, Karadağ, Arnavutluk, Kosova, Makedonya, Hırbatistan, Yunanistan ve Bulgaristan olmak üzere toplam 9 Balkan ülkesinin her bir şehrini karış karış gezerek yaklaşık 2 milyon kişiye ulaştı.

İstanbul Ses

Reklamlar