Varna şehrine yakın mesafede bulunan Beloslav kasabasında 40 milyon Avro veya yaklaşık 78 milyon Leva’ya mal olacak bir fabrika inşa edilecek. Bunu açıklayan Varna Belediye Başkanı İvan Portnih, fabrikanın nasıl bir faaliyet yürüteceğini ve kaç iş pozisyonu açılacağı hakkında bilgi vermedi.

Pornih’in ifadelerine göre belediye, bilhassa lojistik parklar ve sanayi bölgeleri inşasına yönelik yatırımcılar çekmek konusunda aktif olarak çalışıyor.

Belediye Başkanı, “Varna ilinde bulunan il merkezine komşu Aksakovo, Devnya, Beloslav kasabaları da buna dahildir. Limanlar, demiryolu ve karayolu altyapısı gibi mevcut kaynaklardan azami ölçüde yararlanmaya çalışıyoruz” diye belirtti.

Belediye Başkanı, Beloslav’da yeni fabrikadan başka Varna dolaylarında 1800 ile 5000 dekar arasında değişen alan üzerine sanayi bölgeleri kurulması için dört şirketle müzakere yürütüldüğünü belirtti.

Portnih, belediyenin bölgede iş yapma koşullarını iyileştirmeyi hedeflediğini ve bu yönde sarf edilen çabaların birkaç sektöre yönelik olduğunu kaydetti.

Varna Belediye Başkanı, “Denize kıyısı olan ilçe olarak turizm, deniz endüstrisi sektörleri ve bilişim teknolojileri ve dış kaynak kullanımı sektörlerinin gelişimi için iyi bir temel oluşturulması gibi birkaç öncelik belirledik” diye izah etti.
Portnih,”Varna, Avrupa Komisyonu tarafından Güneydoğu Avrupa’da 30 dijital merkezden biri seçildi” diye ekledi.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar