Ruse’de Cumhurbaşkanı Rumen Radev, “Bulgaristan, Romanya ve Avusturya, Tuna Fikri’nin geliştirilmesinin motoru olacaktır” dedi.

Mevkidaşları Avusturya ve Romanya Cumhurbaşkanları Alexander van der Bellen ve Klaus Johannis ile birlikte, Radev, “Tuna Bölgesi’nin sürdürülebilir gelişimi” konulu konferansa katıldı. Radev, Tuna’nın, Avrupa sahnesinde insanları bağlayan bir nehir olarak fonksiyonunun yapılanması gerektiğine işaret etti. Sözlerine göre nehirde büyük bölgesel farklılıklar da görülebiliyor, burada, Kuzeybatı Bulgaristan’da Avrupa’nın en yoksul bölgeleri bulunuyor.

Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Johannis’e göre Tuna Stratejisi, yeniden gözden geçirilmeli ve vatandaşlar için daha gözle görülür yapılmalıdır. Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander van der Bellen, Ruse’deki ziyaretin, kendisi için çok zevkli olduğunu ve şehrin diğer adının neden küçük Viyana olduğunu anladığını söyledi. Kendisi, Tuna’nın ekonomik açıdan turizm ve ulaşım için daha iyi kullanılması gereken bir kaynak olduğunu açıkladı. Üç cumhurbaşkanı, “uyum vasıtasıyla mümkün olan birleşik ve dayanışma içinde bir Avrupa”dan yana çıktı.

 

BNR

Reklamlar