Ardino (Eğridere) Beli Brezi Avcılık ve Balıkçılık Derneği Başkanı Şahin Bayramov ve Ardino 1 Avcı Grubu’nun uzun yıllardır başkanlığını yapan Salim Feyzulov, “Her zaman av hayvanlarını korumak ve bölgede popülasyonunu artırmak için yıl boyunca emek verdik ve bizi harekete geçiren güç doğaya bağlılıktır” diye kaydettiler. Onlara Ardino kasabasının merkezinde rastladık. Şahin Bayramov ve Salim Feyzulov, Beli Brezi Avcılık ve Balıkçılık Derneği üyelerinin aktifliği ve Ardino Belediyesi ile işbirliği sayesinde yaz aylarında yoğun olarak kullanılan kameriyeler ve yağmur barınaklar yapıldığını ifade ettiler.

Beli Brezi Avcılık ve Balıkçılık Derneği Başkanı Şahin Bayramov,”Kapılarımız her zaman yeni üyelere, fikirlere ve önerilere açık olmuştur” diye kaydetti. Çok başarılı bir av sezonu geçirdiklerini söyleyen Şahinov, “Avlanma sırasında hiçbir kaza olmadı. 150’den fazla yabani domuz vuruldu. Özellikle Zararlı Av Hayvanlarının (Kurt) Popülasyonu Azaltma Derneği’nin faaliyeti önemli” dedi.

Beli Brezi Avcılık ve Balıkçılık Derneği, “Ardino 1”, “Ardino 2”, “Byal İzvor (Akpınar)”, “Mleçino (Sütkesiği)”, “Lenişte (Alfatlar)” ve “Rusalsko (Hotaşlı)” adlarını taşıyan 6 avcı grubunda yer alan 400 civarında avcıyı birleştiriyor.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar