CHP Bayrampaşa Belediyesi Başkan aday adayı Sn.Hasan Mutlu BULTÜRK Derneği’ni ziyaret etti. Bayrampaşa’da yerel seçimlerinde BULTÜRK 22.000 seçmeni ile el ele…

bulturk-chp-belediye-baskani-adayi-hasan-mutluBayrampaşa’ya ve Bayrampaşalılara gönül veren CHP’nin Bayrampaşa Belediyesi Başkan aday adayı Hasan Mutlu, Bulgaristan Tükleri Kültür ve Hizmet Derneği’ni (BULTÜRK) ziyaret etti. 27 Ekim’de gerçekleşen ziyarette hedeflerini BULTÜRK üyeleri ile paylaşan Mutlu, sivil toplum örgütlerinin her zaman yanında olduğunun ve her zaman yanında olacağının altını bir kez daha çizdi. Hasan Mutlu’nun gerçekletirdiği ziyarette açılışı BULTÜRK Derneği’nin Halkla İlişkiler Sorumlusu Neriman ERALP yaptı.

Yaşanılabilir Bayrampaşa hedefiyle yola çıkan CHP’nin Bayrampaşa Belediyesi Başkan aday adayı Sn.Hasan Mutlu, BULTÜRK’te Bayrampaşalılarla bir araya geldi. Yaklaşık 22.000 Bulgaristan göçmeninin yaşadığı Bayrampaşa’da yaratacağı dönüşümden bahseden Mutlu, BULTÜRK’ün her zaman yanında olduğu belirtti.

“Bayrampaşa’da yerel seçimlerde BULTÜRK belirleyici rol oynayacak”

Sn.Hasan MUTLU çalışmaları hakkında bilgiler vererek Bayrampaşa yerel yönetimine talip olduğunu belirtti. BULTÜRK Derneğinin Bayrampaşa’da söz sahibi olduğunu ve bu seçimlerde büyük bir öneme sahip olacağını vurgulayan Mutlu, ayrıca önümüzdeki yerel seçimlerde BULTÜRK’ün dengeleri değiştirebileceğini çünkü ilk iki partinin arasında çok az fark olduğunu, Bayrampaşa’da 22.000 Bulgaristan oyu olduğunu tespit ettiklerini iletti. Ayrıca bu seçmenleri Bulgaristan seçimlerinde birlik ve beraberlikte olduklarını müşade ettik dedi.

Mutlu, “Bu  kez en önemli en önemli fark artık Türkiye seçimlerinde de Bulgaristanlılar birleşebilirler ve bu yerel seçimlerde hep birlikte bir yere oy verirlerse onlar burada yerel yönetimi belirleyebilir.  Yani son sözü Bulgaristan göçmenleri söyleyebilir” dedi.

Mutlu: “Bizim yönetimimizde iki türlü meclis olacak”

Kurulacak yönetimde iki tür meclis olacağını belirten Hasan Mutlu, “Birincisi sivil toplum kuruluşlarından oluşacak bir meclis, ikincisi belediyenin kendi aslı meclisi. Sivil toplum kuruluşlarından gelen görüş ve öneriler toplanacak ve yorum yapılacak, tartışılacak, uygun görünenler, halkın yararına olanlar tespit edilecek, ardından belediye meclisine sunulacak. Biz Bayrampaşa’da ortak akıllın hakim olduğu bir yönetim anlayışı istiyoruz” dedi.

Ziyarete katılan dinleyicilerden birinin Bayrampaşa’da yuvaların çok pahalı ve pek alternatiflerin olmadığından şikâyet emesi üzerine ise Mutlu, “Ben de bir eğitimci olarak öncelikle yuvaların çok önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Çocuklara bu yaşta verilen eğitim, gelecek yıllarda kişiliklerinin şekillenmesinde oldukça önemli” diyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Faaliyetlerimizde görüştüğümüz insanların sorunlarının yanı sıra ihtiyaçlarını da dinliyoruz. Ve tespitler yapıyoruz. Bayrampaşa’ya yerleşen vatanadaşımızın  birçoğunun yakınları bu semtte yaşamıyor. Bu aileler çocuklarını emin olabildikleri yuvalara vermek zorundalar. Çünkü birçoğunun  yakını memleketlerinde yaşıyor. Bu nedenlerle bölgemizde gerek eğitim gerekse eğitimci kalitesi ile ailelerin çocuklarını güvenle teslim edeceği yuvalara ihtiyaç bulunuyor” dedi.

Bayrampaşa halkının teveccühü ve ilgisiyle Bayrampaşa’ya talip olduklarını, halka hizmetin, hakka hizmet olduğu bilinciyle hareket ettiklerini ziyarette sözlerine ekleyen  Mutlu, “Bu bilinçle bizlere görev tevdi edildiğinde ilçemizin her mahalesine aynı kararlılıkta ve eşitlikte hizmet etmeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Bayrampaşa İlçe Başkanlığı görevinde bulunan ve Bayrampaşa Atatürkçü Düşünce Derneği Kurucu Başkanı olan Hasan Mutlu, 35 yılı aşkın süredir bu bölgeye gerek eğitimci rolü ile gerekse siyasi kimliği ile katkılarda bulunuyor.

 

Neriman ERALP
BULTÜRK Derneği
Halkla ilişkiler sorumlusu

Reklamlar