Bayrampaşa Belediyesi’nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Türkiye’nin tüm renklerini, sanatsal ve kültürel değerlerini Bayrampaşa’da bir araya getiren  “Yedi İklim Yedi Renk” kültür şöleni başlıyor.

BAYRAMPAŞA’DA İSMAİL TÜRÜT KONSERİ

Bayrampaşa Şehir Parkı’nda 13 Haziran Cuma günü ünlü sanatçı İsmail Türüt konseri ile başlayacak olan “7 İklim 7 Renk” kültür şöleni 22 Haziran’a kadar sürecek. Şölen boyunca Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Marmara, İç Anadolu, Rumeli,  Güneydoğu Anadolu ve Batı Karadeniz geceleri düzenlenecek. Ulusal ve yöresel sanatçıların sahne alacağı, halk oyunlarının oynanacağı ve illerin tanıtımlarının yapılacağı gecelerde Bayrampaşalılar, omuz omuza, gönüllerince eğlenirken; birlik, beraberlik, dostluk ve kardeşlik mesajları verilecek.

‘RENKLER VE DEĞERLER MOZAĞİ ANADOLU İLE RUMELİ BAYRAMPAŞA’DA’

Yedi İklim Yedi Renk kültür şöleniyle ilgili bir açıklama yapan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Renkler ve değerler mozaiği Anadolu’muzu Bayrampaşa’mızda bir araya getirmek için bu yıl da Yedi İklim Yedi Renk kültür şöleni düzenliyoruz. Kültür şölenimiz boyunca Anadolu ve Rumeli’yi Bayrampaşa’da görebileceğiz. Kültür mirasımızın önemli bir bölümünü oluşturan bölgelere özgü yerel değerleri Bayrampaşa’da sergilemek bizlere mutluluk veriyor. İnanıyorum ki kültür şölenimizle Anadolu ve Rumeli’den gelip Bayrampaşa’da yaşayan vatandaşlarımızın sıla özlemini bir nebze olsun gidereceğiz, aramıza nifak sokmak isteyenlere kardeşliğin hâkim olduğunu göstereceğiz” dedi.

FEDERASYON VE DERNEKLERDEN TAM DESTEK

Bayrampaşa Belediyesi’nin organizasyonu ile gerçekleştirilen Yedi İklim Yedi Renk kültür şölenine Ordu, Trabzon, Samsun, Rize, Malatya, Sinop, Diyarbakır, Erzurum, Muş Varto, Çankırı, Yozgat, Amasya, Tokat ve Çorum Dernekler Federasyonları; Giresun Bulancak Erdoğan Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Van Gölü Çevresi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Bayrampaşa Balkan Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Kosova Priştineliler Kültür ve Dayanışma Derneği, İstanbul Avrupa Yakası Elazığlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, İstanbul Bayburt Kültür Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Kanatlar ve Çevre Köyleri Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kastamonu Dayanışma Derneği, Sinop Boyabat Koçak Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Sinop Gerze Altınyayla Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Sinop Gerze Şeyhli Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği, İstanbul Keşanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Kosova Prizrenliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Gostivar ve Köyleri Kültür Dayanışma Derneği, İstanbul Balıkesirliler Derneği, Kırklareli Kofçazlılar Derneği, Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği, Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Karabük Eflani Çamyurt Köyü Hekimli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kırçovalılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Antakya Samandağ İskenderun Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği, Siirt Fındık Beldesi Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Çorum Kargı Başköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği  de destek veriyor.

Reklamlar