Milli Gelirler Ajansı (NAP), Kırcaali’den Batı Avrupa ülkelerine yasa dışı yolcu taşıyan minibüsleri bir ay trafikten men etti. Bu sabah yapılan operasyonda bir saat içinde kaçak yolcu taşıyan beş minibüse trafikten men etme kararı verildi. Yolcuların çoğu, sürücülerin dostları olduğunu söylerken bazıları Batı Avrupa’da belirli bir yere yolculuk yapmak için ücret ödediklerini ifade ettiler. Yolculardan birisi, 120 avro ücret ödediğini açıkladı.

NAP Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, operasyona önümüzdeki aylarda da devam edilecek. Operasyon, gelirlerini beyan etmeyen yurt içinde ve yurt dışında yasa dışı olarak yolcu taşımacılığı yapan 100’den fazla araç sahibi olduğuna dair uyarılar üzerine yürütülmektedir.

Bugün denetlenen araçların beşinin de yasa dışı olarak yolcu taşımacılığı yaptığı ve yolculardan aldıkları ücrete karşılık bilet kesmedikleri ortaya çıktı. Minibüslerin 24 saat boyunca bir kişi tarafından sürüldüğü ve bunun yolcuların güvenliğini doğrudan tehdit ettiği kaydedildi.

NAP, tespit edilen ihlalleri Bulgaristan Otomobil Yönetimi İcra Ajansı’na bildirecek. Minibüs sahiplerine 2000 levaya varan ceza kesilecek ve araçları 1 ay trafikten men edilecek.

Araç denetimleriyle birlikte sistemli bir şekilde sınır kapılarından geçiş yapan 172 minibüs sahibinin mal ve gelirlerinin uygunluk denetimlerine başlanacak. Olası yasa dışı yolcu taşımacılığı yapıldığına dair bilgi NAP’a Sınır Polisi Müdürlüğü tarafından verildi. Her hafta en az bir kere Batı Avrupa ülkelerine yolculuk yapan onlarca minibüs sahibi olduğu anlaşıldı.

Bazı minibüs sahipleri son 5 yıl içinde hiçbir gelir beyanında bulunmamıştır, oysa ciddi sayıda otomobil ve taşınmaz mülk sahipleri olduğu ortaya çıktı. Beyan edilmeyen gelirler üzerinden alınacak vergilerin faiziyle birlikte ödeneceği belirtildi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar