Başmüftü Mustafa Aliş Hacı ve Yardımcısı Vedat Ahmet, yasa dışı İslam Vakfı’na üye olmak ve “radikal İslam öğretisi” yaymakla suçlanan 13 kişinin yargılandığı dava kapsamında ifade vermek için Pazarcık mahkemesine geldi. 

basmuftu-radikal-islam-davasiYasa dışı kabul edilen İslam Vakfı’na üye olduğu iddiasıyla 2010 yılında tutuklanan on üç kişi yargılanıyor. Zanlılar bazıları, demokrasi karşıtı ideolojileri yaymak ve şiddet içeren vaazlar vermekle suçlanırken bazıları da yasadışı örgüte üye olmaktan yargılanıyor. 13 kişinin arasında Abdullah Mustafa Salih, Ahmed Ahmed, Necmi Dıbov, Hayri Şerifov, Bayram Uşev, Ahmed Abdulrahmanov, İzet Calev, Mohamed Kamber, Yusuf Gorelski, Nayme Gorelska, Ali Hayreddin, Ali Hoca ve Said Mehmed Mutlu bulunuyor. Mutlu, İslam Vakfı (Al Waqf Al Islami) kuruluşunun Bulgaristan sorumlusu olmakla suçlanıyor.

Daha önceki duruşmalarda olduğu gibi, bugünkü duruşmada mahkeme binasının önünde irkçı gruplar gösteri yapmıyor. Pazarcık Bölge Mahkemesi’nin etrafında polisin yoğun güvenlik önlemleri göze çarpıyor.

 Hat

Reklamlar