Niyazi Evren Akyol-Burgaz Başkonsolosu

 

26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri Duyurusu – Yurtdışı Seçmen Kütüğü Kaydı Hakkında , 31.08.2015

2015 yılında ülkemizde gerçekleştirilecek 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde bulunduğunuz ülkede kurulacak sandıklarda oy kullanabilmeniz için “Yurtdışı Seçmen Kütüğü”ne kayıtlı olmanız, bunun için de adres beyanında bulunmanız gerekmektedir.

 

“Yurtdışı Seçmen Kütüğü”ne kayıtlı olup olmadığınızı Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nın internet sitesinden (http://www.ysk.gov.tr) kontrol etmeniz mümkündür.

 

Yurt Dışı Seçmen Kütüğü 2 Eylül 2015 Çarşamba günü YSK’nın internet sitesinde ilan edilecektir. http://www.ysk.gov.tr  İnternet adresinden kontrol ettiğiniz seçmen bilgilerinizde adres beyanınızın hatalı olduğunu tespit etmeniz halinde, 2 Eylül 2015 Çarşamba  (Türkiye saati ile 08.00) ile 10 Eylül 2015 Perşembe (Türkiye saati ile 17.00) arasında Büyükelçiliklerimizin Konsolosluk Şubelerine ve Başkonsolosluklarımıza şahsen müracaat ederek itirazda bulunabilirsiniz. İtirazda bulunmak için son gün 10 Eylül 2015 (Türkiye saati ile 17.00) olup bu saatten sonraki itirazlar kabul edilmeyecektir. İtirazların şahsen yapılması gerekli olup, posta ile yapılan itirazların kabul edilmesi mümkün değildir.

Yurtdışındaki temsilciliklerimizde hangi tarihlerde ve adreslerde seçim düzenleneceği YSK’nın internet sitesinde ilan edilecektir. Yurtdışında yaşayan tüm vatandaşlarımızın ayrıca, gümrük kapılarında 8 Ekim-1 Kasım 2015 tarihleri arasında oy kullanmaları da mümkündür.

Reklamlar