Tarih: 20 Temmuz 2016

f1d4d590-0ffd-4a71-8e28-2be13aed90ba

15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan ve ülkemizi demokrasi dışına çekerek bir kaosa sürüklemesi beklenen darbe girişimini Bulgaristan Türkleri olarak tüm içtenliğimizle kınıyor ve yapma teşebbüsünde bulunanları lanetliyoruz.

Milli birlik ve bütünlüğümüze kasteden, sinsice devletimizin kurumlarına yerleşmiş uluslararası uzantıları olan bir yapı tarafından organize edilerek uygulamaya konan darbe girişimi, çok şükür ki Yüce Türk Milleti tarafından fark edilmiş ve canı pahasına da olsa darbecilere meydan okuyarak Başkomutan sıfatını da taşıyan Sn. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’nın arkasında bir ve bütün olarak dimdik durduğunu tüm dünyaya göstermiştir.

Bulgaristan Göçmeni olan bizler; devletine ve ülkesine sahip çıkarak Cumhurbaşkanımızın bir tek sözüyle demokrasi karşıtlarına gereken dersi vermiş, vatanın bütünlüğünü tehdit eden askeri darbe teşebbüsünün püskürtülmesinde şanlı bir rol üstlenen Türk Milletinin parçası olmaktan büyük onur duymaktayız.

Dış güçler tarafından yönlendirilerek uygulamaya konmuş olan ve vatanımızın birlik ve bekasına kasteden darbe girişimine karşı BULTÜRK Derneği olarak bizler de “Demokrasi Nöbeti” faaliyetlerine iştirak ederek, meydanlarda yerimizi almaktayız. Ülkemizin geleceğine sahip çıkma adına gerek Türkiye’deki Bulgaristan Türkleri, gerekse yurt dışındaki Bulgaristan Türkleri her zaman devletinin ve milletinin yanında yer almıştır. Bundan sonra da vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünün yanında yer alacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin daha güçlü ve bağımsız bir ülke olarak varlığını sürdürmesi adına elimizden gelen gayreti göstereceğimizi ve bu uğurda devletimiz tarafından verilecek her türlü görev ve sorumluluğu büyük bir hassasiyetle yerine getirmeye hazır olduğumuzu bildiririz.

 

 

 

                                                                                              Rafet ULUTÜRK

Bulgaristan Türkleri

Kültür ve Hizmet Derneği

BULTÜRK Genel Başkan

İletişim :

Yıldırım Mah. Şehit Kamil Balkan Cad. Nu: 114/A

34045–Bayrampaşa/İstanbul  Telefon :+90 212 511 63 47

www.bulturk.org.tr  www.bghaber.org   bilgi@bulturk.org.tr

0cf4c08c-0369-47ca-a9af-a08b25256712

Vatanımıza ve Milletimize, huzur ve istikrarımıza, birlik ve beraberliğimize, seçtiklerimize karşı yapılan hain darbe girişiminin karşısındayız. 15 Temmuz’da yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Rafet ULUTÜRK

Genel Başkan

Nobet-9

11

Vatanımıza ve Milletimize, huzur ve istikrarımıza, birlik ve beraberliğimize, seçtiklerimize karşı yapılan hain darbe girişiminin karşısındayız. 15 Temmuz’da yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Rafet ULUTÜRK

 

Reklamlar