Pazar günü Ardino’nun (Eğridere) Başevo (Hallar) köyünde 12. kez geleneksel köy şenliği gerçekleştirildi. basevo-senlikleri

Etkinlik, köy muhtarlığı, yerel Hristo Smirenski Toplum Merkezi ve Hallarlılar Kültür ve Dostluk Derneği’nin İstanbul, Bursa ve İzmir şubelerinin mali desteğiyle organize edildi. Şenliğe etraf köylerden çok sayıda vatandaş akın etti. Şenlik vesilesiyle yakın ve akrabalarıyla görüşmek için dünyanın dört bir yanından birçok gurbetçi de geldi. Şenlikte Ardino Belediye Başkanı Resmi Murat, Belediye Başkan Yardımcısı İzzet Şaban, köy muhtarları ve vekilleri de hazır bulundular.

Köy şenliğinin Başevo muhtarı Müren Sali tarafından açılışı yapıldı. Muhtar, selamlama konuşmasında Ardino bölgesinde düzenlenen şenlikler arasında Başevo’da olduğu gibi insanları bu kadar kitle halinde kaynaştıran başka bir şenlik olmadığını belirtti. Maddi ve manevi destekte bulunan herkese şükranlarını ifade etti.

Belediye Başkanı Resmi Murat, Başevoluları birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olmalarından dolayı tebrik etti. Başkan, “Bu güzel geleneğin her yıl burada tekrar buluşabilmemiz için devam etmesini umuyorum” dedi.

Şenlikte sahne alan Kırcaali Müzik Grubu misafirlere ve köy halkına neşeli anlar yaşattı. Köy meydanında bölgede en kıvrak hora tepildi. Aralarında Resmi Murat da olmak üzere tanıdık, tanımadık herkes horaya katıldı.

Birçok hediyelerin dağıtıldığı çekiliş yapıldı. En büyük ödül olan kuzuyu Resmi Murat kazandı. Fakat Belediye Başkanı ödülü almaktan vazgeçince uzun süre biletler karıştırılarak yapılan çekilişte bu defa kuzuyu almak Başevo köyünden 64 yaşındaki Kasim Feyzullah’a nasip oldu.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar