RUMELİSİAD Uluslararası 3. Balkan Ekonomi Zirvesi 20 Şubat 2015 Cuma günü Başbakan Ahmet Davutoğlu‘nun katılımıyla gerçekleşecek. Zirveye toplam 500 yerli ve yabancı işadamı gelecek.

RUMELİSİAD Uluslararası 3. Balkan EkonomiZirvesi Başbakan Ahmet Davutoğlu‘nun katılımı ile gerçekleşecek. 500 civarında yerli ya da yabancı işadamlarının da katılımıyla 20 Şubat 2015 tarihinde gerçekleşecek olan zirve ile RUMELİSİAD, balkan ülkeleriyle kültürel ve ticari ilişkilerin gelişmesine destek olmayı amaçlıyor.

RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kılıkçıer, RUMELİSİAD’ın 300’ü aşan üyesi, yılda 1 milyar doları aşan ihracatı ve 60 bin kişilik istihdamıyla Bursa‘nın en büyük SİAD’larından biri olduğunu söyledi. RUMELİSİAD Uluslararası 3. Balkan EkonomiZirvesi’ne Başbakan Ahmet Davutoğlu‘nun katılacağını dile getiren Kılıçer, “Başbakanımız Ahmet Davutoğlu‘nun katılımıyla 20-21 Şubat tarihlerinde MerinosAtatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceğiz. Tüm Bursalıları ve işadamlarını zirvemize davet ediyoruz” dedi.

Türkiye‘de ekonomik büyüklük anlamında Bursa‘nın dördüncü büyük kent olduğuna işaret eden Kılıçer, “Geçtiğimiz yıl 12 milyar dolar ihracatıyla Bursa, Türkiye‘nin ikinci büyük şehri oldu. Bizim hedef ve düşüncemiz, Bursa‘nın büyüklüğünün her geçen gün artması, beraberinde Rumelili işadamlarının ağırlığıyla Balkan ekonomileriyle ilişkileri arttırarak müessir olmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Zirvede işadamları ve heyetler arasında görüşmelerin de olacağını ifade eden Kılıçer, zirvede başkanlarda ve Türkiye‘deki ekonominin masaya yatırılacağını, zirveye 300’ü yabancı toplam 500 işadamını beklediklerini kaydetti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu‘nun açılış konuşması ile başlayacak olan RUMELİSİAD Uluslararası 3. Balkan Ekonomi Zirvesi’ne Makedonya, Arnavutluk Kosova, Karadağ,Bulgaristan, Bosna ve Sırbistan gibi balkan ülkelerinden gelen bakanlar, başbakanlar ile birlikte 500 civarında işadamı da katılacak.

Reklamlar