Başbakanlıktan verilen bilgiye göre Başbakan Boyko Borisov, Kırcaali Arda 1924 Profesyonel Futbol Kulübü Başkanı Petır Peşev, takımın antrenörü Stamen Belçev ve takımın kaptanı İvan Karacov ile görüştü. Arda 1924 Profesyonel Futbol Kulübü, mayıs ayında Sofya Septemvri takımına karşı oynadığı baraj maçını kazanarak 95 yıllık tarihinde ilk kez 2.Lig’den Birinci Lig’e yükseldi.

Futbol kulübünün yönetimi, görüşme sırasında Kırcaali’deki Arena Arda Stadı’nda iyileştirme yapılmasına yönelik projeyi Başbakan’a tanıttı. Arda 1924 Profesyonel Futbol Kulübü takımının, yeni sezonda Birinci Lig’de oynanan maçlara ev sahipliği yapabilmesi için Arena Arda Stadı’na aydınlatma sistemi kurulması bir önkoşuldur. Projede ayrıca cephe kaplama, pano ve bitişik altyapı inşaatı öngörülüyor.

Toplantıda, hükümetin ülke genelinde spor tesisleri inşaatına ve yenilenmesine yönelik tutarlı bir politika izlediği vurgulandı. Arda 1924 Profesyonel Futbol Kulübü’ne kaynak sağlanması konusunda spekülasyon yapılmaması için kulüp yönetimi, Başbakan’ın önünde Kırcaali’de projeyi hazırlayan mimarların katılacağı bir çalışma toplantısı düzenlemeyi taahhüt etti. Proje tasarımcıları, stadyumu geliştirme projesini Başbakan Borisov, Gençlik ve Spor Bakanı Krasen Kralev ve Maliye Bakanı Vladislav Goranov’un katılacağı toplantıda detaylı bir şekilde tanıtacaklar. Bu toplantı, kulübe maliyetler maksimum azaltılarak diğer tüm Birinci Lig kulüplerine sağlanan seviyede finansman sağlanmasına yönelik adil bir karar alınmasını amaçlıyor.

2018 yılı mayıs ayında Kırcaali’de yenilenen stadyumun resmi açılışı yapıldı. 1961 yılında inşaat edilen stadyum ilk defa yenilendi. Proje kapsamında futbol sahası, koşu pisti, tribünler yenilendi, bitişik binalar komple onarıldı ve stadyum alanı yeniden düzenlendi. Modern bir spor altyapısı sunan stadyum, Kırcaali’de futbol yarışmalarının gerçekleştirilmesi için ulusal ve Avrupa standartlarını karşılamaktadır.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar