Başbakan Oreşarski: “Bana inanmayanların sayısı artıyor. Güven kaybına uğradım” Plamen-Oresharski-480x343

Başbakanı Plamen Oreşarski, 4 gündür süren ve gittikçe büyüyen gösterilerle ilgili “Bana inanmayanların sayısı artıyor. Güven kaybına uğradım” itirafında bulundu.

Oreşarski, özel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Peevski’nin DANS’ın müdürlüğüne atanmasını “gözle görülen hata” olarak niteleyerek, “Peevski’nin çelişkili itibarının etkisini küçümsedik” dedi.

Plamen Oreşarski şöyle konuştu:
“Benim için bugün, yarın, birkaç gün ya da birkaç ay sonra istifa etmem sorun teşkil etmez. Biz bir hata yaptık ve o hata hükümet ortakları Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) ve HÖH’ün liderleri Sergey Stanişev ve Lütvi Mestan tarafından da kabul edildi. Taraflar arasında açık görüşmeler yapılmalı. Benim için başbakan olmak mutlak bir hedef değil. Ancak ülkede kısa vadede çözüm bekleyen önemli sorunlar var. Hafta sonuna kadar iş sektörü ve devletçiliğe odaklı çalışma programımızı parlamentoda açıklayacağım. Peevski’in yerine geçecek yeni DANS müdürü için adaylıklar önceden duyurulacak.”

Yakın çevresi ve ailesinden “Sen deli misin, bu ortamda başbakan olmayı kabul ettin?” sorusunu sıklıkla duyduğunu belirten Oreşarski, büyük bir riski göze aldığını söyledi.

Hükümetinin sadece 10 günlük olduğunun altını çizen Oreşarski, bugün protestocuların temsilcileriyle görüşeceğini bildirdi.

Tartışmalı medya patronu Peevski’nin atanmasına karşı başlayan ve hükümet aleyhinde protestolara dönüşen gösterilere on binlerce kişi katılıyor. Başkent Sofya’da dün 20 bin kadar gösterici yürüyüş düzenledi.

Hükümetten güven desteğini çeken Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, “Peevski skandalı” nedeniyle 20 Haziran’da Milli Güvenlik Kurulu’nu toplayacağını bildirmişti.

Reklamlar