Bulgaristan Müslümanları Baş Müftüsü Dr. Mustafa Hacı Aliş ve Yardımcısı Vedat S. Ahmed ile Mübadele Derneği Başkanı Erdoğan Özoral, “15. Geleneksel Etli Kazan Pilavı Günü” hazırlıklarını sürdüren Samsun Balkan Türkleri Derneği’ni ziyaret etti.

balkan-turklerine-bulgaristandan-misafirBulgaristan’dan gelen misafirleri Balkan Türkleri Derneği Başkanı Cihat Yılmaz ve Yönetim Kurulu üyeleri, dernek üyeleri ile mübadil köy dernekleri başkanları tarafından karşılandı. Hoş bir sohbet ortamında birçok konuyla ilgili fikir alışverişi yapıldı. Bulgaristan Müslümanları Baş Müftüsü Dr. Mustafa Hacı Aliş, Bulgaristan’daki Müslümanlar ve Türklerin durumu hakkında bilgiler verdi.

Samsun Balkan Türkleri Derneği Başkanı Cihat Yılmaz, “Bizlere yapmış olduğunun nezaket ziyaretiyle bizleri onurlandırdınız. Balkanlardaki Türk vatandaşlarımızla ilişkilerimizi kuvvetlendirmek adına bu ve bu gibi ziyaretler bizlere güç veriyor. Biz Samsun Balkan Türkleri Derneği olarak 9 Haziran 2013 Pazar günü Asarağaç Piknik ve Mesire Alanı’nda ‘15. Geleneksel Etli Kazan Pilavı Günü’nün hazırlıklarını sürdürüyoruz. Kültürümüzün ve oyunlarımızın yaşatılması için çalışmalarımıza devam ediyor. Bu arada sizleri de 15. Geleneksel Etli Kazan Pilavı Günümüze davet ediyorum” dedi.

Reklamlar