Adana Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Oktay Ulaşan ve yönetim kurulu üyeleri, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti.

Adana Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Oktay Ulaşan ve yönetim kurulu üyeleri, Adana Büyükşehir Belediye BaşkanıHüseyin Sözlü‘yü ziyaret etti. Hüseyin Sözlü‘nün başarısından dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen Oktay Ulaşan, hazırlayacakları projelerdeHüseyin Sözlü‘yle birlikte çalışmak istediklerini açıkladı.

Başkan Hüseyin Sözlü de, aday adaylığı ve adaylık döneminde AdanaBalkan Türkleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nin desteğini hep yanında hissettiğini belirterek, “Desteği sandıkta da gördük. Biz Balkanlılarla hep yakın olduk. Balkanlar bizim Anadolu gibi anayurdumuzdur. BizBulgaristan‘ı Bulgarlar’a kaptırdığımızda, Bulgaristan‘daki Muslüman Türk sayısı Bulgarlardan fazlaydı. 1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı’nda savaşan Balkan Türklerinin sayısı çok fazlaydı. Sanayimizin kalkınması, ekonomimizin gelişmesinde Balkan’ın Müslüman Türkleri önemli rol oynadılar. Hepsinden önemlisi Balkan Türkleri’nin Türkiye‘ye Atatürk gibi bir hediyesi var” dedi. – Adana

Reklamlar