Balkan ülkelerinde okuyan lise öğrencilerine yönelik yaz okulu projesi kapsamında 34 öğrenci Bursa’ya geldi.

balkan-ogrencilerin-gozu-uludag-universitesi--6206229_400Kosova ile Bulgaristan’ın çeşitli şehirlerinden Bursa’ya gelen 34 öğrenci, proje kapsamında UÜ’nün çeşitli fakültelerinde 15 gün boyunca kendilerine hazırlanan müfredat üzerinden eğitim alacak. Yaz okulu projesi kapsamında Bursa’da bulunan öğrencilerin ilk grubu 34 kişi olurken, bundan sonra bu sayının en az yüz olacağı belirtildi.

Önümüzdeki yıllarda Bursa’da okuyan lise öğrencilerini de proje kapsamında Balkan ülkelerindeki üniversitelere götürülmesi hedeflenirken, öğrencilerin Balkanlar’daki elçiler olacağı açıklandı. Bu yaz okulu projesinin gerçekten amacına ulaşacağını ifade eden yetkililer, Balkanlardan gelen öğrencilerin hepsi Uludağ Üniversitesi’ni tercih etmek istediklerini ifade etti.

Yaz Okulu projesinin sosyal yönü ağır basan bir proje olduğunu belirten BALKANSİAD Başkanı Aytuğ Onur ise bu projenin Türkiye ve Balkan ülkeleri arasında önemli sosyal ve kültürel işbirliklerine temel olacağı gibi, ekonomik işbirliklerinin de öncüsü olabileceğini söyledi.

Reklamlar