Balkan Göçmenler Derneği Bandırma Şube Başkanlığının her yıl geleneksel olarak düzenlemiş olduğu yeni yıl yemeği Grand Asya Otel’de yapıldı. Yeni yıl yemeğinde konuklara geleneksel yemekler ikram edildi.

Yeni yıl yemeğinde konuşan Balkan Göçmenleri Derneği Bandırma Şube Başkanı Bülent Aygün, Balkan Göçmenleri Derneğinin kuruluş gerekçelerini anlattı. Aygün”1970’lerden sonra, Bulgaristan başta olmak üzere, tüm Balkan ülkelerinde yaşayan Müslümanlara, Arap-Türk ismi taşıyanlara bu devlet yönetimleri tarafından baskı uygulanmaya başlandı. Bu baskıları engellemek ve dünyada bu gibi insanlık dışı uygulamalara karşı kamuoyu oluşturmak için Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği kuruldu. İlk kez temelleri Bursa’da atılan Balkan Göçmenler Derneği Bulgaristan’da Türklere karşı da bir yok etme politikasına “dur” demek için ortaya çıkan bir kuruluştur” dedi.
1995 yılında kurulan derneklerinin binden fazla üyesinin bulunduğunu açıklayan Aygün, “Dernek olarak kültürümüzü gelenek ve göreneklerimizi yaşatıp gelecek nesillere aktarıyoruz. Sosyal ve kültürel çalışmalarımız 2018’de de sürecektir” şeklinde konuştu. Gecenin geç saatlerine kadar süren baloda mahalli sanatçılar Makedonya, Kosova, Rumeli türküleri okuyup davetlileri coşturdu.

 

İlkhaber Gazetesi

Reklamlar