Türkiye Cumhuriyeti’nden, Bakanlar Kuruluna bağlı olan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın Başkan Yardımcısı liderliğinde bir heyet Başmüftülüğü 16 Ocak   (Perşembe) 2020 tarihinde ziyarette bulundu. Konuklar Başmüftü Dr. Mustafa Haci ve Başmüftülüğün temsilcileri tarafından karşılandılar. Görüşmeye Türkiye Cumhuriyeti Bulgaristan Büyükelçiliği temsilcileri de katıldılar.

Heyetin ziyaret sebebi  2020/2021 eğitim yılında Türkiye Cumhuriyeti tarafından yabancı öğrencilere verilecek olan bursları kapsayan “Türkiye Bursları” programını tanıtmaktı.

2011 yılından bu yana Türkiye Cumhuriyeti binlerce yabancı öğrenciye, mensup oldukları uyruk, etnisite ve dinlere bakılmaksızın devlet bursu vermektedir.

Öğrenciler başvuru süresi boyunca, başvuru belgelerini online göndererek, istedikleri üniversitede ve bölümlerde eğitim alma fırsatına sahipler.

Türkiye Cumhuriyeti’nde eğitim almak isteyen yabancı öğrenciler, başvurularını 10 Ocak – 20 Şubat tarihleri arasında yapabilirler. Bu nedenle yabancı öğrenciler için burs programının önümüzdeki günlerde ülkemizdeki çeşitli okullarda resmi tanıtımı yapılacaktır.

 

Reklamlar