3 saatlik şiddetli tartışmanın ardından Bulgar Sosyalist Partisi (BSP), Biser Nikolov’u Kırcaali valisi, Nazmi Mümin ile Mariana Likova’yı da vali yardımcısı önerdi.

baf-logoÖnceleri Nazmi Mümin ile Biser Nikolov dışında Milan Milanov ile Trayan Babunski de favori adaylar arasındaydı.
BAF, MİLANOV İLE BABUNSKİ’NİN ATANMASINA KARŞIYDI
Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, Milan Milanov ile Trayan Babunski’nin 1989 öncesi Soya Dönüş Süreci’nde aktif rol aldıkları gerekçesiyle Kırcaali valisi adayı gösterilmesine tepki gösterdi.
Mümin, Başbakan Oreşarski’ye yazdığı mektupta“Bölgedeki İdeoliji Kolu yöneticisi Milan Milanov ile BKP’nin yönetici üyesi Trayan Babunski gibi Bulgar Komünist Partisi’nin (BKP) Bölge Komitesi (OK)  ile doğrudan ilişkili insanların atanması; ikisinin de utanç verici sözde Soya Dönüş Süreci eyleminde aktif rol almaları kabullenilecek bir durum değil. Bulgaristan Adalet Federasyonu, bütün karma bölgelerde Soya Donüş Süreci’nde doğrudan rol almış ve yönetimden çekilmek istemeyen ahlȃksızların aday gösterilip gösterilmediğini takip edecek” sözlerine yer veriliyor.
BAF Başkanı “1987-1989 yıllarında başsavcılık yaptığı dönemde Türkleri hapishanelere, kamplara süren ve soydaşlarımıza zulmeden Mrıçkov’un ödül almasına engel olduğumuz gibi Türklere zulmedenlerin Kırcaali valisi atanmasına da engel olduk” diyerek memnuniyetini dile getirdi ve “Öteki dernek ve sivil toplum kuruluşları nerede. Biz olmasaydık bunlara kimse müdahale etmeyecekti” diye sert tepki gösterdi.
VALİ İLE VALİ YARDIMCILARINI TANIYALIM
Biser Nikolov kim?
Biser Nikolov geçen genel seçimlerde BSP’nin milletvekili listesinde Kırcaali’den ikinci sırada aday gösterildi. İki üniversite okudu: ekonomi ile hukuk. Birinci Yatırım Bankası’nın (PİB) Kırcaali İli Şubesi müdürü.
Nazmi Mümin kim?
Nazmi Mümin, BSP’nun Genel Kurulu (NS) üyesi, Kırcaali İli’nin de başkan yardımcısı. İki üniversite mezunu.
Mariana Likova kim?
Mariana Likova, seçimlerde BSP’nin Kırcaali listesinde dördüncü sırada milletvekili adayıydı. Üç üniversite mezunu.

HÖH’ÜN KIRCAALİ İLİ BAŞKANI ÖMER NE DEDİ?
Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisinin Kırcaali İli sorumlusu Bahri Ömer Bizden beklenen uzmanları desteklemek. HÖH, geri kalan ekibe uyum sağlayacak, yani siyasi çevrelerde pek bilinmeyen birini önerecek” diye açıklama yaparak BSP’nin önerdiği vali ile vali yardımcılarını onayladı.

GERB MİLLETVEKİLİ KARAYANÇEVA’NIN YORUMU
Bulgaristan Vatandaşları Avrupa Kalkınması (GERB) partisi milletvekili ve partinin Kırcaali İli Başkanı Tsveta Karayançeva, hükümetin değişmesiyle valinin de değişmesini normal karşıladığını belirtti.
Karayançeva, ançak siyasi temizlik yapılacağından kaygılandığını ifade etti ve “Milko Bagdasarov, akıl hocası Bahri Ömer’i dinliyor” dedi.
Aydın Osman | T HABER
Reklamlar