Bakü’de, Hazar Uluslararası Su Teknolojileri Konferansı düzenlendi. Bu yıl ilki gerçekleştirilen konferansa, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da katıldı.

“Su medeniyettir, susuz hayat olmaz” bu sloganla yola çıkan Azerbaycan Devlet Su İdaresi Azersu, Su Teknolojileri Konferansı ve Su Teknolojileri Fuarı düzenledi.

bakuBu yıl ilki gerçekleştirilen organizasyonlara ilgi oldukça fazlaydı. Bakü Expo Center’daki fuara dünyanın 30 ülkesinden yüzü aşkın firma katıldı.

Firmalar Su teknolojisinin en son ürünlerini Bakü’de sergiledi. Fuarda Türkiye’yi kalabalık bir heyet temsil etti.
Türk şirketler, temiz ve atık suların arıtılması, sulama kanallarının inşası ve kanalizasyon sistemlerinin oluşturulması konusunda işbirliğine hazır olduklarını vurguladı. Azersu yeni bir yapılanma içerisinde, altyapısıyla üstyapısıyla abonelerine en iyi hizmeti vermek istiyor.

Türkiye devleti ve Türk girişimciler destek için ellerinden geleni yapıyor. Azersu’yun organizasyonları çerçevesinde bir de forum gerçekleştirildi.

VEYSEL EROĞLU DA KATILDI
Hazar Uluslararası su teknolojileri ismini taşıyan foruma Orman ve Su İşleri bakanı Veysel Eroğlu katıldı.
Su ürünleri teknolojisinde dünyanın sayılı ülkelerinden biriyiz diyen Eroğlu, tecrübelerimizi Azerbaycan’la paylaşmaya hazırız dedi.

Eroğlu konuşmasında Karabağ sorununa da değindi.

Bakan Eroğlu, “Karabağ Azerbaycan toprağıdır biz de bu konuda Azerbaycan ı destekliyoruz.” dedi.
Forumda ayrıca, “içme suyunun temizlenmesi için geliştirilebilecek teknolojiler, atık ve yağmur sularının arıtılması ve su kaynaklarının etkili kullanılması” konuları tartışıldı.

Reklamlar