Bulgaristan Millet Meclisi Başkanı Tsveta Karayançeva ve Azerbaycan Milli Meclisi Azerbaycan-Bulgaristan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Rauf Aliyev yaptıkları görüşmede ikili işbirliğini geliştirme fırsatlarını konuştu.

Azerbaycan Milli Meclisi Azerbaycan-Bulgaristan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu heyeti, Bulgaristan 44. Millet Meclisi Bulgaristan-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hamid Hamid’in daveti üzerine Bulgaristan’ı ziyarette bulunuyor.

Parlamento Başkanı Tsveta Karayançeva, konuğuna iki ülkenin geleneksel olarak iyi ilişkilerinin derinleşmeye devam edip, daha da dinamik hale geleceğine dair güvence verdi. Kültür, turizm, enerji ve ekonominin diğer alanlarda işbirliğinin önemini vurguladı. Tsveta Karayançeva, Başbakan Boyko Borisov’un Bakü ziyaretinden alınan sonuçları anımsatarak, Bulgaristan ile Azerbaycan arasındaki ilk direkt havayolu hattının açılmasının iki ülke arasındaki turist değişimini tetikleyeceğini kaydetti.

Azerbaycan Milli Meclisi Azerbaycan-Bulgaristan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Rauf Aliyev, Bulgaristan’ın dost bir ülke olduğunu ve halihazırda Avrupa Birliği (AB) Konseyine başkanlık etmesini memnuniyetle karşıladığını söyledi. Aliyev, iki ülkenin ileriye doğru bakıp, enerji, ulaşım, yeni teknolojiler, kültür ve spor alanlarındaki ilişkilerini geliştirmenin önemli olduğunu vurguladı. Konuk, “Bulgaristan ile Azerbaycan arasında imzalanan anlaşmaların, ülkenin 2020 yılına kadar yılda 1 milyar metreküp Azerbaycan doğalgazı almasını sağlayacak” diye belirtti.

Görüşmede hazır bulunan Azerbaycan Cumhuriyeti Sofya Büyükelçisi Nargiz Gurbanova, Bulgaristan’ın ülkesine olan tutumu, kim yönetimde olursa olsun, her zaman çok sıcak olduğunu kaydetti. İki ülke arasındaki ulaşım alanındaki etkileşiminin önemini vurgulayan Büyükelçi, işbirliğinin her iki halkın yararına olduğunu kaydetti.

44. Millet Meclisi Bulgaristan-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hamid Hamid, meslektaşı Rauf Aliyev ile iki parlamento grubu arasında futbol ve tenis turnuvaları düzenlemeye karar verdiklerini söyledi.

44. Millet Meclisi Bulgaristan-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu üyeleri ve Azerbaycan Milli Meclisi Azerbaycan-Bulgaristan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu heyeti, Bulgaristan ve Azerbaycan’ın ekonomi, spor, turizm ve enerji alanlarındaki ilişkilerini genişletmek için çalışmalarını sürdürmesi gerektiği üzerinde konuştular. Görüşmenin konusu iki ülke arasındaki parlamento işbirliğinin geliştirilmesi ve belirli alanlardaki ortaklıktı.

Bulgaristan Meclisi milletvekilleri, buna örnek olarak birkaç gün önce açılışı yapılan Bakü ve Sofya arasındaki direkt havayolu hattını gösterdiler. Başlatılan uçak seferlerinin iki ülke arasındaki turizm, iş, eğitim ve spor gibi birçok alanda ilişkilerin derinleşmesine neden olacağını ifade ettiler.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar