1836 yılında Balat’ta temelleri atılan Beyaz Fırın, Avrupa yakasından 130 yıl önce çıktı. Marka, İstanbul’un Avrupa yakasındaki ilk şubesini Etiler’de açtı. Nişantaşı ve Ataköy’de fırsatları değerlendirecek olan Beyaz Fırın, 5 yıl içinde Avrupa ülkelerine de açılma planları yapıyor

Türkiye’nin en köklü fırın ve pastacılık markalarından Beyaz Fırın’ın kuruluşu 1836 yılına dayanıyor. Balat’taki Bulgar’ın Fırını olarak bilinen küçük bir dükkanla yola çıkan Beyaz Fırın’ın başında bugün ailenin 5’inci kuşak temsilcisi Nathalie Stoyanof Suda bulunuyor. Suda, bir yandan markayı büyütme bir yandan da Avrupa’ya taşıma planları yapıyor. İstanbul’un Avrupa yakasındaki ilk şubesini Etiler’de açan Beyaz Fırın, Nişantaşı ve Ataköy bölgelerinde de fırsatları değerlendirecek. Bir diğer hedef de mutlaka Balat’a geri dönmek.

Yüzde 40 büyüyecek

İstanbul’un Avrupa yakasında ilk mağazasını 130 yıl sonra Etiler’de 10 milyon TL’lik bir yatırımla açtıklarını Stoyanof Suda, “Yerinde üretim ilkesinden taviz vermeyerek günlük, taze ve katkısız ürün sunarak tüketici ile güven ilişkisini sürdüren Beyaz Fırın, doğduğu yere İstanbul’un Avrupa yakasına Etiler’de açtığı şubesiyle geri döndü. Paris ve Londra başta olmak üzere Avrupa’da da yeni şubeler açarak Türk lezzetlerini yurt dışında da markalaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

Uygun lokasyon bulmaları durumunda  3 yıl içinde 4 yeni şube açmayı planladıklarını söyleyen Nathalie Stoyanof Suda, “Doğru lokasyon arayışındayız. 10 yıl içinde 7 yeni mağaza açma planımız var. Yeni şubelerin her birine fırın ve pastane konseptinde 1.5-3.5 milyon TL, Brasserie konseptine 4-8 milyon TL arasında yatırım yapacağız. Önümüzdeki 5 sene için İstanbul dışında büyüme hedefimiz yok. 2018’in ikinci yarısından sonra hedeflerimizi revize edebiliriz” diye konuştu.

7 şube ile 41 milyon TL ciro yapmayı hedeflediklerini de sözlerine ekleyen Nathalie Stoyanof Suda, “Bu rakam, bir önceki yıla göre yüzde 40’lık bir büyümeyi ifade ediyor. Biz 7 şube ile 50-60 şubesi olanların yaptığı ciroyu yapıyoruz” değerlendirmesini yaptı.

15 günde eleman sayısını katladı

Nathalie Stoyanof Suda, Etiler şubesinin kısa sürede beklentilerinin üzerinde ilgi gördüğünü söyledi. Stoyanof Suda, “Mağazada 63 kişilik personelle işe başladık. O kadar ilgi gördük ki 15 günde sayıyı 94’e yükselttik” dedi. Nathalie Stoyanof Suda, 7 şubede toplam 438 kişinin istihdam edildiğini kaydetti.

400 bin poğaça satıyor

“Beyaz Fırın tarihi dokusunu, kültürünü ve ruhunu kaybetmeden yenilenen bir marka” diyen Nathalie Stoyanof Suda’nın verdiği bilgiye göre Beyaz Fırın’da yılda 400 bin adet poğaça, 10 ton acıbadem, 30 bin kandil simidi, 50 bin paskalya simidi, 300 bin tek pasta, 60 ton börek satılıyor. Beyaz Fırın’da 350’nin üzerinde çeşit tezgah ürünü, 65’in üzerinde brasserie ürünü sunulurken 40 civarında da kahvaltı çeşidi var. En çok satılan ürünler kuru poğaça, patatesli sarma, florantine, çilekli milföy, tek pasta olarak sıralanıyor. Kadıköy mağazasında günlük poğaça satışı 2 bin adedi buluyor. Beyaz Fırın’da Paskalya çöreğinin reçetesi, 1836’dan beri hiç değişmemiş.

Reklamlar