Alpha Research ve Mediana araştırma ajansları tarafından yapılan kamuoyu araştırmalarına dayanan verilere göre, Bulgaristan’da yapılacak olan Avrupa Birliği Parlamento seçimlerinde birinci sıradaki GERB ile ikinci sırada yer alan BSP arasındaki oy farkının yüzde birin altında olacağını göstermektedir.

Yapılan araştırmalara göre BSP yaklaşık yüzde 32,8 oranında, GERB ise yaklaşık olarak yüzde 32,7 oranında oy alacak. Bu duruma göre iki parti de eşit sayıda yani altışar milletvekili gönderebilecektir.

Diğer partilerden HÖH 2 milletvekili gönderebilirken VMRO, Evet, Bulgaristan İttifakı ve Volya Partileri ise birer milletvekili gönderebilecektir. Aşırı milliyetçi olan Ataka, NFSB ve ABV partileri yeteri kadar oy alamayıp Avrupa Parlamentosu’na milletvekili gönderemeyecektir.

Araştırma sonuçlarına göre mart ayının ikinci yarısından beri Bulgaristan’da GERB ve HÖH partilerine verilen oylarda düşüş görülmektedir.

Analistlere göre bu düşüşün nedeni iktidardaki GERB Partisi milletvekillerinin piyasadaki fiyatlarının altında alınan lüks dairelerin ortaya çıkartan olaylardan kaynaklanmaktadır.

AB Parlamentosu tarafından yapılan açıklamada partilerin çıkaracağı vekil sayısını hesaplamak için kullanılan araştırmaların AP tarafından yaptırılmadığı, sadece güvenilir kaynaklardan gelen verilerin kullanıldığı belirtildi.

 

BG Haber

Reklamlar