Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Bulgartransgaz Şirketi’nin iki siber güvenlik projesini onayladı. Projeler, AB Ülkeleri Arasında Telekomünikasyon İletişim Mekanizması kapsamında finanse edilecek. Projelerin toplam maliyeti yaklaşık 760 000 leva olup, hibe tutarı maliyetin % 75’ini karşılayacak.

Bulgartransgaz Şirketi’nden yapılan açıklamada birinci projenin, siber güvenlik laboratuar ve kritik veri koruma ortamının ve bilgi sistemlerinin oluşturulmasına yönelik olduğu belirtildi. Siber güvenlik laboratuarının şirket dahilinde olması öngörülmektedir.
Böylece sistem ve bilgilerin korunma düzeyi, sürdürülebilirlik ve kaza önleme potansiyeli ve ayrıca şirkette çalışan uzmanların nitelikleri artırılacaktır.

İkinci proje için sağlanacak kaynaklarla BDS EN ISO / IEC 27001 standardı gerekliliklerine uygun olarak sertifikalı bir bilgi güvenliği yönetim sistemi uygulamaya girecek. Böylece Bulgartransgaz Şirketi’nin sunduğu hizmetin güvenilirliği artırılacaktır. Bu hizmetler Bulgaristan ve AB ekonomisi için kritik sosyal ve ekonomik faaliyetlerin sürdürülmesi için gereklidir.
İki projenin faaliyetleri, “ Birlikte Çalışabilir Sınır Ötesi Çevrimiçi Hizmetler”isimli ortak çıkar sağlayan projenin amaçlarına ulaşılmasına katkıda bulunacaktır ve siber güvenlik ile ilgili AB ve ulusal mevzuatın gereklerine uygundur.

Projelerin 2020 sonuna kadar hazır olması bekleniyor.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar