“Model Avrupa Birliği Sofya 2022” girişimi 9 Haziran – 12 Haziran 2022 tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek. Sofya’da ve katılmak isteyenler şimdi başvurabilirler. Bu, Avrupa Birliği kurumlarının yasama sürecinin bir simülasyonudur. Dört gün içinde gerçek Avrupa direktifleri ve düzenlemelerini tartışacak olan Bulgaristan ve Avrupa’dan yaklaşık 100 genç katılacaktır.

Konuyla ilgili daha fazla ayrıntı, Victoria Ruseva ve Model EU Sofia’dan Maria Ivanova tarafından Radio Sofia’ya anlatıldı . Onlara göre, katılımcılar gazeteci rolüne katılma fırsatına sahip olacaklar ve gazeteci olanlar temsil edecekleri belirli bir medyayı alacak ve bu medyaların bakış açısından yazmak zorunda kalacaklar. Hazırlık etkinlikleri, siber güvenlik ve gençlik politikalarıyla ilgili iki konuya odaklanacak.

Ivanova, projenin 2014’ten beri Bulgaristan’da düzenlendiğini ve Avrupa düzeyinde mevcut olduğunu ve farklı ilgi alanlarına sahip insanları içerdiğini paylaştı . dedi ki:

“Bizim için en önemli şey, genel olarak Avrupa değerlerinin yanı sıra demokrasi olasılığını da göstermektir.”

Ivanova ve Ruseva’ya göre proje 18-33 yaş arası adaylara açık ve en önemli koşul katılımcıların deneyimi değil motivasyonu. Ayrıca gözlemlerine göre gençlerin bu tür girişimlere aç olduğunu ancak birçok kurum bilgi vermediği için onları bulmakta zorlandıklarını da sözlerine ekledi.

Ivanova ve Ruseva’ya göre, yeşil girişimleri destekleyen konferans kağıtsız ve başvuru prosedürü, herkesin sosyal ağlardaki “Model Avrupa Birliği Sofya” hesabında bulabileceği bir form doldurularak çevrimiçi olarak gerçekleşiyor .

BNR

Reklamlar