Avrupa Birliği (AB), ülkemize atık yönetimi için hibe desteği verecek. Kaynak dağılımı, Çevre Operasyonel Programı Öncelik Ekseni 2 Atıklar doğrultusunda yapılacak. Kırcaali’de “Atık Yönetimi Alanında Gösteri Projelerinin Uygulanması” başlığında proje teklif çağrısı açıldı. Bu, Dora Hristova’nın başkanlığındaki Kırcaali İl Bilgi Merkezi’nin girişimiyle gerçekleşmektedir.

Dün belediye ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine başvuru koşulları hakkında bilgi verildi. En büyük ilgi Kırcaali, Ardino (Eğridere) ve Cebel (Şeyhcuma) belediyeleri tarafından gösterildi. Dora Hristova, katılımcıları başvuru koşulları hakkında bilgilendirdi. Proje teklif çağrısı, 24 Haziran 2019 tarihinde açıldı. Başvuru süresi, 26 Ağustos 2019 tarihinde saat 18.30’da sona erecek. Prosedür kapsamında ülkemize verilecek toplam hibe tutarı 9 779 350 leva. Proje yönetimi için maksimum süre 18 aydır. Amaç, atık yönetim hiyerarşisinde en yüksek seviyedeki faaliyetlerin yönetiminde evsel atık sorununun üstesinden gelinmektir.

Beklenen sonuçlar, atıksız bir toplumun oluşumu ve halkın atık yönetimi konusunda bilinçlendirilmesidir.

Toplantıda Kırcaali Belediyesi’nin entegre atık yönetim sisteminin pilot uygulaması, kompostlama ve geri dönüşüm gibi konulara da değinildi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar