Araştırmacı yazar Murat Kavaklı, son kitabında Yunanlıların ve Kürtlerin Türk olduğunu, Kürt alfabesinin ve Zazaca’nın da uydurma olduğunu iddia etti.

Araştırmacı yazar Murat Kavaklı, son kitabında tarihi bilgileri alt üst eden şok iddialarda bulundu. Kürtlerin ayrı bir millet olmadığını ileri süren Kavaklı, Kürt alfabesinin de Zazaca’nın da uydurma olduğunu, Yunanlıların ise Türk olduğunu iddia etti.

“YUNANLILAR KİMLİĞİNİ KAYBETMİŞ İSKİT TÜRKLERİDİR”

Murat Kavaklı, ‘Türk Tarihinin Bağlantıları’ adlı beşinci eserinde gündem oluşturacak iddialarda bulundu. 358 sayfalık kitabında Türk tarihine ışık tutan emekli öğretmenKavaklı, “Parlak Yunan medeniyeti olarak bilinen medeniyet alsında İskit Türklerine aittir. Yunanlılar kimliğini kaybetmiş İskit Türkleridir. Ayrıca Anadolu’da milletler mozaiği diye bir şey yoktur. Daima iç ve dış düşmanların hedefi haline gelen Türk vatanı bölünmek istenmiştir. Türk milletinin kurduğu imparatorluk ve devletlerin sayısı da şu an ki bilinenlerden daha fazladır. Bu kitapta Türk tarihiyle ilgili 9 tane daha imparatorluk ve 13 de devlet ilavesi vardır. Bunların sembolik bayrakları yapılmıştır. Anadolu 15 bin yıldan beri Türk vatanıdır. Müslüman olan Türkler, Müslüman olmayan Türklerin üzerine gelmiştir. Anadolu Türkleştirilmemiştir. Zaten Türk’tür. Eğer böyle bir şey söz konusu olsaydı biz 400 yıl Arapları yönettiğimiz halde Araplar Türkleşirdi. Halbuki böyle bir şey söz konusu değil. Kitap bunun gibi birçok bilinmeyeni ortaya koymaktadır” dedi.

“KÜRTLER OĞUZLARDAN BİR BÖLÜKTÜR, ALFABELERİ DE UYDURMADIR”

Kürt tarihine de ışık tutan Kavaklı, bu konuda çarpıcı bilgiler verdi. Kürtçe sözlüklerde Kürtçe hiçbir kelimenin olmadığını ileri süren Kavaklı, “Bunu Rus Doğu bilimci Minorski,Polonya doğumlu Bazil Nikitin gibi araştırmacılar da dile getirmektedirler. Bugünkü Kürtçe sözlüklere baktığımız zaman çoğunlukla Türkçe, Farsça, Arapça, Ermenice ve İngilizce kelimelerin bozulmuşları ile karşılaşmaktayız. Kürtler de ayrı bir millet değildirler. Türklerden bir bölüktür. Kürtlerin önem verdiği Şerefname ve birçok eser de böyledir” diye konuştu.

“CELADET ALİ BEDİRHAN KÜRT ALFABESİNİ UYDURMUŞTUR”

Bundan 80 yıl öncesine kadar Kürtçe yazılmış hiçbir eserin olmadığını kaydeden Kavaklısözlerini şöyle sürdürdü:

“Kürtlerin en çok önem verdiği eserlerden birisi Şerafname ve Mimuzin’dir. Bunların hiçbirisi Kürtçe yazılmamıştır. 1932 yılında Celadet Ali Bedirhan Kürt alfabesini uydurmuştur. 1997 yılında da Amerikalı dil bilimci M.C. Jacobson, Zazaca alfabesini uydurmuştur. Millet olma yoluna gitmektedirler. Ben acizane tarihi hakikatleri ortaya koyarken, herkes kendisini istediği gibi hissedebilir. Kimseye bu konuda dayatma olamaz. Kürtler bizim kardeşlerimizdir ve onlar Oğuzlardan bir bölüktür”.

“TÜRK TARİHİ YENİDEN YAZILMALIDIR”

Türk tarihinin yeniden yazılması gerektiğini kaydeden yazar Kavaklı, “Kürtlerin millet olmaları birkaç bin yılı alacaktır. Burada Kürtler ile Kürtçülük yapanları ayırmak zorundayız” şeklinde konuştu.

Türk tarihinin yeniden yazılması gerektiğini vurgulayan Murat Kavaklı‘nın eserinde, Efes, Perge ve Side gibi medeniyetleri Türklerin meydana getirdiği, Luvi dilinin ise gerçekte eski çağ Türkçesi olduğuna dair ilginç bilgiler bulunuyor.

Reklamlar