Türkiye’nin Filibe Başkonsolosluğunda düzenlenen  bir toplantıda,  Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinin Balkan ülkelerine yönelik yeni açılım programı tanıtıldı.

anadolu universitesi açık ile ilgili görsel sonucu

Toplantıya, Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel, Açık Öğretim Daire Başkanı Mehmet Zeki Başyemenci, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Yurtdışı Sorumlusu Doç. Dr. Köksal Büyük,  Sofya Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Şenol Genç, Filibe Başkonsolos Vekili Birey Yılmazsoy, Bulgaristan’daki Türklerin ağırlıkta olduğu Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, Türk asıllı gazeteciler, yazarlar ve çok sayıda Türkçe öğretmeni katıldı.

Türkiye’den gelen misafirler, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinde tüm dünyadan 3 700 000 öğrencinin öğrenim gördüğünü,  aynı Fakültenin diplomalarının dünyanın her yerinde geçerli olduğunu, öğrenmenin yaşı olmadığını, kaydolmak için yaş şartının aranmadığını, 50’li ve 60’lı yaşlarda çok öğrencilerinin olduğunu belirttiler.

Genel Müdür Ali Rıza Altunel, “Bulgaristan’da çok sayıda Türk ve akraba toplulukları var, Bulgaristan ile ikili ilişkilere zarar vermeden Ortaokul, Lise ve Üniversite düzeyinde verdiğimiz Açık Öğretim sistemini, dünyada olduğu gibi Bulgaristan’da da yaymak istiyoruz.  Biz bunu, kar amaçlı, değil, eğitim amaçlı yapıyoruz. Yıllık talep edilen eğitim ücret 50 Euro’nun altında cüzi bir rakam olacaktır. Bu da ücretsiz verilecek olan ders kitaplarının masraflarını karşılamaz” dedi.

Açık Öğretim Fakültesi Yurtdışı Sorumlusu Doç. Dr. Köksal Büyük ise, “Anadolu Üniversitesinin Filibe’de üç katlı bürosu var. Fakat Bulgaristan’dan sadece 70 öğrencimiz var. Bu rakam Bulgaristan için çok düşük” dedi ve “Bu sene bilinen sebepten dolayı, yaz okulumuza öğrenci davet edememiş olsak da, geçen sene 15 günlük yaz okulu düzenlemiştik. Gelecek senelerde de yaz okulu uygulamasına devam ettireceğiz” diye ilave etti.

 

Reklamlar