Balkanlar’a doğru açılıma başlayan Anadolu Üniversitesi, 78 kişilik senfoni orkestrası ile Bulgairstan’a konuk olarak Filibe ve başkent Sofya’da iki konser verdi. Hayata Aşık Balkanlar Projesi kapsamında 17 günlük turneye başlayan orkestra, Filibe’nin Antik Tiyatrosu’nda sahne alan ilk konserinden sonra Sofya’ya geçerek, Bulgaristan Ulusal Radyosu’nun (BNR) salonunda klasik müziğini çeşitli eserlerini sundu.
anadolu-univ-senfoni-ork-bulgaristanda
Üniversite’nin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Naci Gündoğan, AA’ya yaptığı açıklamada 8 ay önce Balkan ülkelerinde bir müzik turu yapmaya karar verdiklerini belirtti.

Prof. Dr. Naci Gündoğan, “Bundan iki yıl önce üniversite olarak Makedonya ve Kosova’da eğitime başladık. Şimdi eğitimin yanına müziği da getirmeye karar verdik. Özel önem verdiğimiz Balkanlar’da 6 ülkede 7 konser düzenlemeyi planlıyoruz. Tam 17 gün sürecek turnemize 78’i senfoni Orkestra üyesi olmak üzere 102 kişilik bir ekip katılıyor” dedi.

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Bülent Alaner de AA’ya projenin sevgi ve dostluk mesajı ile sürdürüldüğünü belirterek, “Büyük bir hayalimizi gerçekleşmek üzere 3 bin 500 kilometrelik güzergahı geçerek konserler vereceğiz” dedi.

Projeye destek veren Türkiye Dışişleri Bakanlığı ve ziyaret edecekleri tüm ülkelerdeki büyükelçi ve konsolosların organizasyon yardımı için teşekkür eden Alaner, 1 Temmuz’da Filibe’de düzenlenen ilk konserin büyük bir ilgi gördüğünü kaydetti.

Orkestra Şefi Hakan Şensoy ve piyano solisti Toros Can’ın katılımıyla Sofya’da düzenlenen konserde Bulgar besteci Panço Vladigerov’un “Vardar Rapsodi”, Şostakoviç’in “2’inci piyano konçertosu”, U.C. Erkin’in “Köçekçe” ve George Bizet’in “Carmen” operasından 6 bölüm sunuldu.

Seçkin Bulgar sanat severlerin izlediği konserde sanatçılar dakikalarca ayakta alkışlandı.

Reklamlar