Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ), 2013-2014 öğretim yılından itibaren Bulgaristan’da yerleşik soydaş, vatandaş ve Türkçe bilen herkese yönelik başlayacak olan Açık Yükseköğretim Programları kapsamında koordinasyon toplantısı düzenlendi. anadolu-universitesi-bulgaristanda

Toplantı öncesi AÜ Bulgaristan Temsilcisi Fahrie Murad ile Batı Trakya Temsilcisi Koray Hasan, Rektör Prof. Dr. Davut Aydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür ve Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Dekanı Prof. Dr. Kerim Banar’ı makamlarında ziyaret ettiler. Rektör Prof. Dr. Davut Aydın, Batı Trakya ve Bulgaristan temsilcilerini kabulü sırasında yaptığı konuşmada, yaşam boyu öğrenme odaklı dünya üniversitesi hedefini adım adım gerçekleştirdiklerini belirtti.

Aydın, “Göreve geldiğimizde Lefkoşa ve Köln temsilcilerimiz bulunmaktaydı. Bugün bunlara Paris, Bakü, Gence, Üsküp, Gostivar, Priştina, Prizren, Gümülcine ve Filibe temsilcilerimiz eklendi. Bu merkezlerde 20’nin üzerinde personel görev almakta ve 35 değişik ülkede yerleşik öğrencilerimize hizmet sunulmaktadır. Sayın Hasan ile bir yılı aşkın süredir çalışmaktayız. Sayın Murad ise Bulgaristan’da uluslararası ilişkiler alanında uzman bir elemanımızdır. Her iki temsilcimize Batı Trakya ve Bulgaristan’daki çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.

Anadolu Üniversitesi’nin Batı Avrupa, Kafkaslar ve Balkan hizmetlerinin gelişerek devam ettiğini dile getiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür ise şunları kaydetti: “Yürüttüğümüz hizmetler ve bu hizmetlere yönelik geliştirdiğimiz modeller, Türk yükseköğretim sisteminin yurtdışına açılımına örnek olmaktadır. 2013-2014 öğretim yılında Bulgaristan’ın katılımı ile Balkan hizmetlerimize yönelik önemli bir talebe cevap vermiş oluyoruz.” Bulgaristan ve Batı Trakya temsilcileri, ziyaretlerin ardından Batı Avrupa Programları Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Atilla Doğan’ın moderatörlüğünde yeni öğretim yılı hazırlık çalışmaları koordinasyon toplantısına katıldılar.

 

İHA

Reklamlar