Bugün Biznes İnkübatör Salonu’nda Alman-Bulgar Ticaret ve Sanayi Odası ile Almanya Federal Cumhuriyeti Plovdiv Fahri Konsolosu Dr. Mariyana Çolakova’nın faaliyeti tanıtıldı. Onların çabaları Bulgaristan ile Almanya arasında yeni temaslar ve iş yapma imkanları yaratılması yönünde olduğu belli oldu. Almanya Büyükelçiliği’nin yatırım ve ticaret ilişkileri imkanları aradığı için Alman-Bulgar Ticaret ve Sanayi Odası’nın tanıtımını programa dahil ettiği belirtildi. almanya-kircaalili-is-adamlarini

Almanya’nın Rusya’dan sonra ülkemizin ikinci ticaret ortağı, fakat artık Rusya’nın önüne geçmeye başladı. Bulgaristan’da 1000’den fazla Alman şirketi ticaret yapıyor. İki ülke arasındaki ticaret hacmi 4 milyar avroyu aşıyor. Almanya’da üniversitelerde okuyan Bulgaristan gençleri, sayı bakımından Çinli üniversitelilerden sonra ikinci sırada bulunuyor.

Almanya Plovdiv fahri Konsolosu Dr. Mariyana Çolakova, Almanya Bulgaristan’ın Avrupa’ya açılan kapısı olduğunu kaydetti.

Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis, Kırcaali’de Lidle ve Kaufland gibi şirketlerin ciddi yatırımlar yaptığını belirtti. Fakat üretim alanında da yatırımcı celbedilmesi gerektiğini kaydetti. Başkan, Kırcaali’de iş dünyasının Alman pazarlarına girmeye çalışması çağrısında bulundu. Sayın Azis, bu yönde Cebel 96 şirketini örnek verdi.

Etkinlik, Kırcaali Belediyesi’nin bu yıl 21 Ekim Kırcaali Günü kutlamaları çerçevesinde Almanya Büyükelçiliği ile “Almanya Kırcaali ile Birlikte Kutluyor” başlığı altında ortaklaşa düzenlediği program kapsamında gerçekleştirildi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar