İçişleri Bakanı Mladen Marinov, Almanya’nın Bavyera Eyaleti’ne yaptığı çalışma ziyareti kapsamında Bavyera Eyaleti İçişleri, Spor ve Entegrasyon Bakanı Joachim Herman ile bir araya geldi. Bakan Marinov, Almanya’nın Bulgaristan için stratejik bir ortak olduğunu ve Bavyera ile ilişkilerin geleneksel olarak dostane, dinamik ve üretken olduğunu belirtti.
Mladenov, Bavyera İçişleri Bakanı’na Başbakan Boyko Borisov’un selamlarını ileterek Bulgaristan hükümetinin ve İçişleri Bakanlığı’nın işbirliğini derinleştirmeye hazır olduğunu belirtti.

Herman, Bulgaristan ve Bavyera arasında içişleri alanındaki uzun zamandır devam eden mükemmel etkileşim için teşekkür etti.

Başbakan, Bulgaristan’ın dış sınırlarının ve özellikle Bulgaristan-Türkiye sınırının güvenliğini güçlendirmeye ve göçü yönetmeye yönelik tutarlı ve amaca uygun çabaları için özel teşekkürlerini sundu. İki taraf, sınır ötesi organize suçlarla mücadelede ve uluslararası terörle mücadelede temasların güçlendirilmesi konusunda anlaştı.

Bakan Mladenov, ülkemizin karşılıklı çıkar alanlarındaki konuların yanı sıra, Avrupa gündemindeki önemli konularda aktif olarak birlikte çalışmaya hazır olduğunu ifade etti. Görüşmede ikili polis işbirliğinin temel öncelikleri, mevcut göç durumu, AB güvenliği ve Batı Balkan ülkelerinin Avrupa entegrasyonu ele alındı.

Bulgaristan ve Bavyera Avrupa’nın ortak güvenliğine aktif olarak katkıda bulunmaya devam edecek. AB Tuna Stratejisi’nin öncelikli alanı güvenlik koordinatörleri belirlenen Bulgaristan ve Bavyera sınır kontrolü, terörle ve organize suçlarla mücadele, hukukun üstünlüğü konularında işbirliğini geliştirmek için aktif olarak çalışıyor.

2019’un sonuna kadar Münih’te Tuna bölgesinden polis şefleri toplantısı, 2020’de Brüksel’de İçişleri Bakanları Zirvesi gerçekleştirilecek.

Bakan Mladenov, Bavyera İçişleri Bakanı’nı ülkemizi ziyaret ederek Avrupa’nın güvenliğini arttırmaya yönelik önlemleri yerinde görmeye davet etti.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar