İçişleri Bakanlığı, alkol kullandıkları için sadece bu yıl içinde yaklaşık 10 bin sürücünün ehliyetine el konduğunu bildirdi. Bu yıl altıncısı düzenlenen ‘Alkol kötü sürücüdür’ kampanyasının başlangıcında MVR tarafından açıklanan verilerin yanı sıra kampanya yüzü olarak ise film sanatçısı Zahari Baharov’un olduğu belirtildi. bulgaristan-trafik-polisi-cevirmeAlkol ile trafik hakkında yapılan açıklamalarda ayrıca, yıl başından itibaren alkolün 550 trafik kazasına sebep olduğu ve bunun sonucunda 11 kişinin hayatını kaybettiği vurgulandı. Trafik Polis şefi Anton Antonov, alkollü araç kullanılmaması için tedbirler aldıklarını ve böylece ölü sayısının da azaldığını kaydetti.

‘Estat’ kamu araştırma ajansı tarafından yapılan bir ankete göre,  yetişkin vatandaşlar arasında yapılan bir soruşturmada yüzde 60’tan fazla vatandaşın alkollü kişilere araç kullanımının tamamen yasak edilmesi gerektiğini savundu.

Yine ankete katılan vatandaşların yüzde 84’üne göre, kazaların temel kaynağının ise alkol tüketimi sonucu oluştuğu, ayrıca ülkedeki büyükşehirlerde yaşayan vatandaşların yüzde 60’ı alkol kullanımından dolayı ehliyetine el konan yakın tanıdığı olduğunu belirtti.

 

Zaman BG

Reklamlar