Mestanlı(Momçilgrad) Belediye Başkanı Akif Akif, bölgede yatırım olanaklarını tanıtmak için Türkiye’de çeşitli belediyelerden iş adamlarıyla görüşmeye devam edecek. mestanli-beld-bask-akif-akif-is-adami-ariyor

Mestanlı(Momçilgrad) Belediyesi’nin kardeş Bayramiç şehrinde düzenlenen İda Kültür ve Sanat Festivali’ne katılımı sonrası başlattığı güney komşumuzda yatırımcılarla yaptığı görüşmelere devam etti.

Başkan, Türkiye’de faaliyet sürdüren Mestanlı Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Öztürk’ün desteğiyle organize edilen Bursa’da temaslarda bulundu. Akif Akif, konservecilik branşındaki girişimcilerin beklentileri ve niyetleriyle tanıştığı bir yerel konserve fabrikasını ziyaret etti.

Belediye Başkanı’nın bu amaçla yaptığı Türkiye ziyaretleri gelecek aylarda da sürecek, Momçilgrad Belediyesi yatırım alanları sağlama konusunda taviz vermeye hazır.

Başkan, benzer iklime sahip bölgeleri ve kardeş belediyeleri ziyaret etmek istiyor. Sayın Akif bu konuda destek ve yardım için sivil toplum kuruluşlarına ve Türkiye’de merkezi yönetime başvuracak.

Akif Akif, “Bulgaristan ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkiler gerçekten büyük potansiyele sahip. Komşularımız özellikle tarım ve turizm olmak üzere tüm sektörlere yönelik iyi politikalar sayesinde ekonomide ciddi bir ilerleme kaydediyor. Bölgemiz bu sektörlerin gelişimine uygun. Yaptığımız görüşmelerde, Mestanlı(Momçilgrad) sakinlerine iş yerleri açılmasını, bölgenin yeniden canlanmasını, kolaylıklar sağlamaya hazır olduğumuzu ileri sürüyoruz” diye kaydetti.

Mestanlı(Momçilgrad) Belediyesi’nin gelecek yıllara planlanan temel öncelikleri arasında bir meyve sebze işleme tesisi ve bir de et işleme tesisi kurulmasıdır. Böylece bölgede meyve ve sebze üreticiliği ve hayvan üreticiliği teşvik edilecek.

 

Kırcaali Haber

Akif Akif, bölgede yatırım yapacak iş adamları aramaya devam ediyor

Reklamlar