bursa-akparti-mustafa-ozturkAk Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Türkiye ile Bulgaristan’ın 10 yıldır iş birliği kuramadığını belirterek, “Eğer Hürriyet, Şeref ve Halk Partisi parlamentoya girerse Bulgaristan hükümeti ile iş birliği ileri seviyelere çıkacaktır. Oradaki soydaşlarımız ekonomik ve kültürel anlamda güçleneceklerdir” dedi.
Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, 12 Mayıs’ta Bulgaristan’da yapılacak milletvekili genel seçimler hakkında açıklamalarda bulundu. Bulgaristan’daki seçimlerin Türkiye için önemine değinen Öztürk, “Bulgaristan’daki seçimler Türk nüfusunu ve bizim oradaki soydaşlarımızı önemli bir biçimde ilgilendiriyor. Bulgaristan AB’ye girdikten sonra oradaki soydaşlarımıza gerekli hak ve özgürlüklerin tanınması konusunda ilerleme yapılmadı. Yatırımlar konusunda da ciddi sıkıntılar var. Bulgaristan’da işsizlik had safhada” diye konuştu.
Seçimlerin hayırlı olmasını dileyen Öztürk, “Bulgaristan’da değişimi gerçekleştirecek, gençlerin önünü açacak, oradaki soydaşlarımıza sahip çıkacak bir yapıya ihtiyaç var. 1 Aralık’ta Hürriyet, Şeref ve Halk Partisi kuruldu. İnanıyoruz ki o kardeşlerimiz iyi işler yapar. Bizim soydaşlarımız bu oylarını halkın arasına girecek, gençleri görecek yapı noktasında kullanırsa demokratik haklarını en güzel şekilde gerçekleştirmiş olur. Bulgaristan’ın da kalkınmasına ve ilişkimize önemli katkı yaparlar. Bu seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum. Korman İsmailov Türkiye’de ihtisas eğitimini almış, genç, çalışkan, dürüst biri. Bulgaristan’daki ve Türkiye’deki soydaşlarımızın bu durumu göz önüne almaları gerekir. Soydaşlarımız 12 Mayıs’ta değişim noktasında oylarını kullanacaktır” açıklamasını yaptı.
Türkiye ile Bulgaristan’ın 10 senedir düzenli ilişki kuramadığına dikkat çeken Öztürk, sözlerini şöyle tamamladı:
10 yılda sadece bir kez Başbakanımızla görüşmüşler. Bu iş birliğinin yetersiz olması, bizim Bulgaristan hükümetleri ile iş birliğimizi engelliyor. Eğer Hürriyet, Şeref ve Halk Partisi parlamentoya girerse Bulgaristan hükümeti ile iş birliği ileri seviyelere çıkacaktır. Oradaki soydaşlarımız ekonomik ve kültürel anlamda güçlenecektir. Saygın, etkin birer vatandaş olarak hizmet edeceklerdir. Ben bunda bir ışık görüyorum. Bu seçimlerin buna vesile olacağını düşünüyorum.
Reklamlar