BAF ile BULTÜRK’ün İstanbul’da düzenlediği Bulgaristan’daki Etnik Temizliğin ve Kültüren Soykırımın 30. Yılı forumunda katılan İzmir Milletvekili Rıfat Sait’e onur plâketi verildi.
Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) ile Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği’nin (BULTÜRK) İstanbul’da düzenlediği Bulgaristan’daki Etnik Temizliğin ve Kültüren Soykırımın 30. Yılı forumunda katılan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İzmir Milletvekili Rıfat Sait’e Bulgaristan Türklerine Hizmet plâketi verildi.
Sait, Bulgaristan’ın Balkanlar içerisinde çok büyük öneme sahip olduğuna vurgu yaptı ve Türkiye ile Bulgaristan arasında önemli çalışmalar olduğunu ifade etti.
Sait, Balkanların stratejik önemi olduğu için Avrupa’nın gözünün Balkanlar üzerinde olduğunu kaydetti ve Balkanlar’daki savaştan Türkiye’nin, Bulgaristan’ın ve Yunanistan’ın her zaman zarar gördüğünün altını çizdi.
Sait, savaşları bir kenara bırakıp da barış ve sosyal ve kültürel çalışmalar olması gerektiğini savundu.
Sait “Bulgaristan bizim komşumuz, Bulgaristan’la Avrupa Birliği üzerinden sınır ötesi iş birliği ve projeler yapabiliriz. Turizm çok önemli, özellikle Bulgaristan’la ve Yunanistan’la turizm yapabiliriz”dedi.
Sait şunları da ekledi:
Balkanlar’da çok acı şeyler yaşandı, biz bunları unutmuyoruz, fakat bir süre dip frize koyuyoruz. Bundan sonra dostça yeni çalışmalar yapmak üzere yeni hedeflere kilitleniyoruz. Türkiye dünya lideri bir ülke. Türkiye artık dünyada söz sahibi bir ülke. Ne Yunanistan’ın ne Bulgaristan’ın ne de Balkanlar’daki diğer ülkelerin artık Türkiye’yi görmezden gelmesi mümkün değil. Biliyoruz Bulgaristan’da da, Yunanistan’da da işsizlik var, ekonomide sıkıntılar yaşanıyor. Dünyanın en önemli  20 ekonomisi arasında yer alan Türkiye’de Balkanlar’ın bir araya gelmesi gerekir.dedi.
Reklamlar