Pandemi döneminde çalışma, okuma, yaşama biçimlerine bir çok yeni düzenlemeler getirildi.

“Evde hayat var”, “Evde kal, sağlıklı ol” mesajları arasında, evde kalmanın yararlı ve toplum adına hayırlı noktaları da olabileceğini öğrendik.

Sosyal medya ve internet aracılığıyla iletişimin ve online platformların ön plana çıktığı Covid-19 krizi günlerinde bir birinden farklı, yararlı ve yeni girişimler ortaya çıktı.

Ses sanatçısı Ajda Çauşeva da evde kapalı kaldığı günlerde çok sevdiği çocukları masal dünyasına davet eden bir projeye imza attı.

“Ajda Abla ile masallar”

“Ajda Abla ile masallar” adı altında her akşam kendi kanalından canlı bağlantıyla katılan Ajda, yüzlerce çocuğu ekran başında masalların büyüsüne kapılmaya davet etti.

“OHAL günleri aile ilişkilerini pekiştirdi, bu günler bizi sofra etrafında birleştirdi. Bu günler bize yardımseverliği hatırlattı” diyen Ajda, “Birçok arkadaşımın çocuğu var. Onlar çalışırken, akşamları sık, sık bir masal söylemeye bile gücü kalmıyor.

İlk başta sadece onların çocuklarına masal anlatayım deyip, online kanalı kurdum. Daha sonra yüzlerce çocuk yazmaya başlayınca, artık bunu daha ciddi bir uğraş olarak genişlettim” dedi.

Ajda Çauşeva ile “Çocuklara masal” ve “OHAL günlerinden çıkardığımız ibret dersleri” konulu sohbetimizi ses dosyasından dinleyebilirsiniz.

[wpdevart_youtube playlist=”” width=”540″ height=”385″ align=”left” caption=”” autoplay=”1″ theme=”dark” loop_video=”undefined” enable_fullscreen=”1″ show_related=”1″ show_popup=”0″ thumb_popup_width=”213″ thumb_popup_height=”128″ show_title=”” show_youtube_icon=”1″ show_annotations=”1″ show_progress_bar_color=”red” autohide_parameters=”1″ set_initial_volume=”false” initial_volume=”80″ disable_keyboard=”0″]CsuVYlUXxT8&[/wpdevart_youtube]

Youtube kanal linki:

Bulgarca Kanalı https://www.youtube.com/channel/UCTckSzNeex4c37FqzvGnbEQ

Türkçe Kanalı https://www.youtube.com/channel/UCUddWxFozwRA0ywxfzB6BHQ

BNR

Reklamlar