Ulusal Sağlık Sigorta Kasası (NZOK) ve Bulgar Hekimler Birliği arasında 2018 için Ulusal Çerçeve Anlaşması’na ilişkin toplantıdan sonra basına açıklamalarda bulunan Bulgaristan Hekimler Birliği Başkanı Dr. Ventsislav Grozev, “Aile hekimi tarafından öğrencilere verilen hastalık izin belgelerinin maliyeti 3 levayı aşmayacak” diye bildirdi.

Dr. Grozev, “Öğrencilere maliyeti 3 levayı aşmayacak hastalık izin belgesi verilmesi, aile hekimlerine yönelik zorunlu sağlık hizmetleri kapsamı dışında tutulacak. Bu aşamada, NZOK Denetim Kurulu ile uzlaştığımız anlaşma budur” diye bildirdi. Hastalık izin belgesi verilmesinin zorunlu hizmet paketi kapsamı dışında tutulması kararının idari bir faaliyet olmasından kaynaklandığını izah etti.

Dr. Grozev, bir aile hekimi muayene süresinin 10 dakika ile sınırlandırılması konusu hakkında da yorum yaptı. Dr. Grozev, “Bu on dakikalık sürenin profilaktik muayeneler için geçerli olmamasını anlaştık. Profilaktik muayene aşamalı olup test, görüntüleme testleri, laboratuar testleri vb. sonuçlar beklendiği için sonraki bir aşamada da sayılabilir” diye izah etti.

Bulgaristan Hekimler Birliği Başkanı , “Son dakikada yapılanlar da dahil olmak üzere Bulgaristan Hekimler Birliği önerilerinin yüzde 90’ından fazlası, bu yılki Ulusal Çerçeve Sözleşmesi için NZOK Denetim Kurulu tarafından kabul edildi. Her iki taraf da 137 klinik tedavi prosedürünün fiyatının yükseltilmesini kabul etti. İlk yardım ve ayakta tedavi hizmetleri için toplam 24 milyon leva fazla kaynak ve hastane tedavi hizmetleri için 148 milyon levadan fazla kaynak öngörülmektedir” diye belirtti.

Dr. Grozev’in ifadelerine göre mahkemeye başvurulan düzenlemelerin metinleriyle ilgili küçük bir sorun var, ancak tekliflerinin yürürlüğe girmesi için bu kuralların nihai olarak çerçeve sözleşmenin imzalanmasından sonra kabul edilmesi gerekir.

Ventsislav Grozev, “Görüşmeler sırasında yalnızca üzerinde konsensüse varılan metinler kabul edilip, üzerinde çalışılacak” diye sözlerine ekledi.

24 Şubat’ta Bulgar Hekimler Birliği Buluşması yapılacak ve o zaman 2018 yılı için Ulusal Çerçeve Anlaşması ele alınacak ve anlaşmayı imzalama yetkisi vermesi veya verilmemesi kararı alınacak.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar