Hükümetin basın merkezi, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisinin eski Genel Başkanı Ahmet Doğan’ın danışmanı ve HÖH’ün gençlik kollarının başkanı Ceyhan İbryamov’un, Başbakan Plamen Oreşarski’nin emriyle Yatırım Bakanı Yardımcısı atandığını bildirdi.
Ahmet-Doganin-danismaniCEYHAN İBRYAMOV KİM?
İbryamov, 2009-21012 yılları dönemi HÖH’ün eski Genel Başkanı Ahmet Doğan’ın danışmanıydı. Daha önceleri ise HÖH’ün gençlik kollarının başkan yardımcısıydı.
İbryamov, 2007’den 2009 yılına kadar Tolerantnost (Tolerans) derneğinin genel müdürlüğünü yaptı. 2003’ten 2007’ye kadar da Liberal Engrasyon fonunun proje yöneticisi oldu. 2003 yılının Ağustos ayından Ekim ayı dönemine kadar Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Spor ve Sağlık Müdürlüğü’nün başuzmanlığını yaptı.
Ceyhan İbryamov, Yeni Bulgar Üniversitesi’nin (NBU) Siyasȋ Yönetim ve Kamu Siyaseti bölümü mezunu. Ondan önce lisansüstü eğitimini Sofya Vasil Levski Ulusal Spor Akademisi’nde aldı. Lisans eğitimini de Rusçuk Angel Kınçev Teknik Üniversitesi’nde aldı. Bulgarca dışında Türkçe-İngilizce bilir.
Aydın Osman | T HABER
Reklamlar