Savcılık, Hah ve Özgürlükler Hareketi’nin (HÖH) Onursal Başkanı Ahmet Doğan ile eski Doğal Afetler Bakanı Emel Etem’i Korporatif Ticaret Bankası’ndaki (KTB) kredi kartları nedeniyle soruşturduğunu bildirdi.
Etem ile Doğan’ın limtli kartlarıyla yaptıkları harcamaların gelirlerini kat kat aşması nedeniyle sorguya çekiliyor.
Savcılık, Etem ile Doğan da olmak üzere KTB davasıyla ilgili tüm gerçek kişiler hakkında incelemede bulunduğunu açıkladı.
Savcılığın basın açıklamasında şu ifadelere yer verilmekte:
Savcılık KTB ile ilgili bütün ihtimalleri inceliyor.
Savcılığın basın merkezi, Kapital gazetesinin 29 Ekim 2014 tarihinde “Savcılık Doğan ile Etem’in kredi kartlarıyla uğraşmayacak” başlıklı yazısında verilen bilgilerin gerçeği yansıtmadığını belirtir. Gözlemci savcılar istisnasız KTB davasıne ilişkin olarak olayla ilgisi olan tüm gerçek kişiler hakkında kesinlikleri tüm bilgileri soruşturmakta.
Kapital gazetesinin aynı yazıdaki “Savcılık aynı zamanda haliyle gözden düşen Hristo Biserov’ı yurt dışındaki banka hesaplarını Sayıştay’a bildirmediği soruşturmakta” iddialarıyla ilgili olarak da bunun gerçeği yansıtmadığını belirtiriz. Hristo Biserov’un soruşturmasıyla ilgili olarak banka hesaplarının tespit edilmesi için İsviçre’ye istinabe gönderilmiştir ve İsviçre tarafından cevap beklenmektedir.
Kapital gazetesi, 5 Ağustos’taki yazısında Ahmet Doğan ile Emel Etem’in KTB’de VISA kartı olduğunu, ancak bunu sayıştaya bildirmediğini belirtmişti.
Yazıda 67 kişinin KTB kredi kartı olduğu, Ahmet Doğan’ın en yüksek limitinin de 78 bin avro olduğu bildigisine yer verilmişti.
Savcılık, o yazının daha Kapital’de yazıldığı sırada bunun Savcılığın görevi olmadığını, Sayıştay’ın görevi olduğunu açıkladığını ifade etti.
Reklamlar