Prof. L. Georgiev radyoda konuşması

HÖH’ün eski  lideri Ahmet Doğan’ın düne kadar baş danışmanlığını yapan Prof. Lüdmil Georgiev Sofya Ulusal “Horizont” radyosunda pazartesi sabah bir konuşma yaptı ve şöyle dedi:  “AHMET DOĞAN AĞIR PSİŞİK HASTADIR (delirmiştir) VE POLİTİKACILARI SIKIŞTIRIP ONLARA İSTEKLERİNİ KABUL ETTİRMEYE ÇALIŞIYOR.”  Prof. Georgiev  devamla  şöyle konuştu: “Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin eski başkanı son dönemde hazırladığı gizli teorilerini harekete geçirdi ve şimdi Bulgaristan’ı istikrarsızlaştırmaya çalışıyor.

İçerikProfesör Lüdmil Georgiev yıllarca A. Doğan’ın en yakın danışmanı görevinde bulundu.

Delyan Peevski’nin istihbarat dairesi DANS Başkanlığına aday gösterilmesi A. Doğanın işidir, onun dayatması ve  kaprisidir.

Bu tespit Bulgar Ulusal Radyosu “Horizon” programının “Herkesten Önce” yayınında /bnr.bg/sites/horizont/ pazartesi gün yapıldı.

“Sv. Kliment Ohridski” Sofya Üniversitesinde politik psikoloji profesörü olarak halen görevde bulunan L. Georgiev HÖH partisinin politik stratejisini hazırlayan bir bilir kişi olarak şöyle konuştu: “Daha Cuma gün – 14 mayıs 2013’te Delyan Peevski’nin Oreşarski, Stanışev veya L. Mestan tarafından aday gösterilmediğini söyledim. A. Doğan her gün Oreşarski, Stanışev ve L. Mestan’ı çok sıkıştırıyor, çok zor durumlara itiyor, istediği adamı istediği göreve tayin ettirmek istiyor.

Prof. Lüdmil Georgiev A. Doğan’ın istediğini yaptırma mekanizmasını açıklarken Başbakan’a şöyle bir dayatmada bulunulduğunu anlattı: “Delyan Peevski’yi DANS Başkanlığına getirmezseniz, HÖH hükümetten desteğimi çekerim!”

Bu işler biraz şeytan işi oldu. Son yıllarda A. Doğan kendisini arayan ya da görüşme talep eden insanların hepsiyle alay ediyordu. Dün akşam A. Doğan’ın Bulgaristan’ı istikrarsızlaştırmak için gizli bir planı harekete geçirdiğini anladım.

Pazar akşam, A. Doğan’ın kişisel kaprise yüzünden ülkemizin yeni bir bunalıma sürüklendiğini düşündüm.

Ahmet Doğan’ın planıyla Bulgaristan’da etnik kargaşa başlatılması ve bu kargaşada Bulgaristan Türk azınlığını Brükssel’de Doğan’ın arabulucu olarak temsil etmesi öngörülmektedir.

Prof. L. Georgiev 5 günden beri her akşam bütün ülkede meydanlarda protesto eden vatandaşların bu sinsi plana kurban edileceklerinden korktuğunu beyan etti.

Prof. L. Georgiev’e göre, Başbakan Oreşarski, Sosyalist Parti Başkanı Stanişev ve HÖH Başkanı Mestan A. Doğan’ın kahpe tuzağına düşmüştür.  Bu üç politikacının Bulgaristan kamuoyu önünde özür dilemesi gerekmektedir. Sıkıştırılmış olduklarını itiraf etmeleri onları halkın gözünde aklayabilir. Bu üç politikacı halkımızdan güven kredisi istemelidir.

Özellikle Sergey Stanişev, D. Peevski konusunda kamuoyundan özür dileyerek yaptığı büyük yanlışlığı düzeltirken, halka samimi açıklamada bulunmalıdır.

Prof. Lüdmil Georgiev HÖH Başkanı L. Mestan’ın son durumu hakkında şöyle dedi: “Benim için en ilginç olan, Lütfü Mestan’ın Ahmet Doğan’ın hademeliğinden bir an önce kurtularak gerçek lider olma yoluna açılmasıdır. Mestan’ın Doğan’dan kopması ve ondan uzaklaşması, kendi politik geleceğini biçimlendirmesi açısından olduğu kadar, Bulgaristan’ın daha öte gelişmesi bakımından da çok önemlidir.”

“Horizont” programında konuşan konuşmada Prof, L. Georgiev şunları da vurguladı: “A. Doğan psişik hastadır, (delidir) gözünü bile kırpmadan Bulgar devletini kanlı çatışmalara itip çökmemize neden olabilir.”

Prof. L. Georgiev Bulgaristan’da geniş parlamento içi ve dışı geniş politik, sendikal ve sivil toplum örgütlerinin katılımızla bir yuvarlak masa çalıştayı toplanması ve halkın kabul edeceği bir politik istikrar ve gelişme programı kabul edilmesinin zorunlu olduğunu söyledi.

Prof.L. Georgiev seçim yasasının değiştirilmesini isterken gelecek yılın Mayıs ayında erken seçim yapılmasının gerekli olduğunu duyurdu.

Reklamlar