Her yıl ağustos ayının ortasında Ardino’nun Dolno Prahovo (Ahmatlar) köyünde geleneksel şenlik düzenleniyor. Bu yıl şenlik köy muhtarlığı ve köyden İzmir’e göç etmiş 48 yaşındaki iş adamı Şefket Güler’in mali desteğiyle organize edildi. ahmatlar-koyu-senligi

Sıcak havaya rağmen pazar günü köy meydanına etraf Gorno Prahovo, Başevo, Borovitsa köylerinden çok sayıda insan akın etti. Türkiye, Belçika ve İngiltere’de yaşayan vatandaşlar arasından da çok sayıda misafirler vardı.

Yakın Çernigovo Mahallesi’nden yaşlı bir adam, “Bu güzel geleneğin devam etmesini sağlayan organizatörlere çok teşekkür ederim. Böyle etkinliklerde insanlar yakın ve tanıdıklarıyla görüşme fırsatı buluyorlar. Türkiye ve İngiltere’de yaşayan oğullarım var. Onlar her yıl özellikle şenlik için buraya geliyorlar” diye paylaştı.

Şenliğe gelenlerin neşesinin bol olması için yerli müzisyen Aydoğan gösteri sundu. Kırcaali’den son derece yetenekli klarnetçi Bayram Bayram’ın çalgısı eşliğinde yerli halk bölgedeki diğer şenliklerde seyrek görülebilen profesyonellere taş çıkartacak oyunlar sergilediler.

 

Güner Şükrü – Kırcaali Haber

Reklamlar