Bulgaristan’da faaliyet gösteren Kanada Dundee Precious Metals Şirketi (DPM) Sahibi ve Genel Müdürü Rick House,” Dundee Precious Metals Krumovgrad Şirketi, Krumovgrad (Koşukavak) kasabası yakınındaki Adatepe’de bulunan altın madeni işletmesinde ticari amaçlı altın konsantresi üretimine başladığını bildirdi. Bir satış sözleşmesi henüz yapılmamasına rağmen şirket tarafından üretilen altın konsantresi, halihazırda işlem görmesine imkan veren parametrelere sahiptir.

Şirket tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Krumovgrad kasabası yakınındaki Adatepe’deki maden ocağında geçen yılın ortasında altın çıkarılmaya başlandı, 2019 yılı mart ayında ise test amaçlı ilk altın konsantresi üretimi gerçekleştirildi. 8 Haziran 2019 tarihi itibariyle şirket, ticari amaçlı altın konsantresi üretimine başladı. Şirket, 30 günlük dönemde projede öngörülen metalin cevherden çıkarılması ve işlenmesine ilişkin kapasitenin % 60’ından fazlasına erişti. Bu 30 günlük dönemde üretim tesisi, projede öngörülen kapasitenin yaklaşık % 100’üne erişebileceğini gösterdi, haziran ayında ise eşik seviyenin üzerine çıkmaya başladı. Tam kapasiteye yılın üçüncü çeyreğinde, yani eylül ayının sonuna kadar erişilmesi bekleniyor.

DPM Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Rick House’un ifadesine göre, bu durum DPM için yeni bir sürecin işaretidir ve altın üretiminde ve serbest nakit akışında önemli bir artış sağlayacaktır. Kanada şirketi, Çelopeç kasabası yakınındaki maden ocağını işleten Dundee Precious Metals Çelopeç Şirketi’nin de sahibidir.

Proje, Krumovgrad yakınındaki maden ocağı işletmesine yapılacak yatırımın miktarı 164-166 milyon dolar arasında olup başlangıçta planlanandan 178 milyon dolar sermaye harcamasından daha azdır. Mayıs sonu itibariyle maden sahasında süren inşaat çalışmalarının % 99,99’u tamamlanmıştır.

Şirket, bu yıl içinde altın konsantresi şeklinde 55-75 000 ons altın üretimi gerçekleştirmeyi planlıyor. Maden ocağının 8 yıl işletilmesi ve bu süre içerisinde yılda ortalama 85 000 on altın üretimi yapılması bekleniyor.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar