Mecliste soruları yanıtlayan Sağlık Bakanı Kiril Ananiev, “Acil tıp hizmetleri sistemi dahilinde çalışanların ücretlerini artırmak için 2015-2019 döneminde Sağlık Bakanlığı bütçesi dahilinde yıllık bazda ek fonlar sağlanmakta olup, 2019’da 2014’te taban aylığına göre yüzde 63’lük bir artış gerçekleşmiştir” diye bildirdi.

Maddi teknik donanımı iyileştirmek için “Acil Tıp Hizmetleri Sisteminin Geliştirilmesine Destek” isimli büyük bir yatırım projesi geliştirilmiştir. Proje kaynakları, yeni acil tıp merkezleri inşa edilmesi, acil tıp merkezlerini barındıran eski binaların yenilenmesi ve yeniden inşa edilmesi ve ambulansların ve acil sağlık araçlarının ve tıbbi teçhizatın tamamen yenilenmesi için kullanılacak.

Bakan, Pernik’teki Acil Tıp Merkezi ile ilgili olarak il merkezinde bulunan hastanenin yanında yeni bir bina inşa edileceğini ve Acil Tıp Merkezi’nin bu binada yer alacağını açıkladı. Ananiev, Radomir, Zemen, Breznik ve Trın’daki acil tıp merkezleri konusunda mevcut binaların yeniden düzenlenmesi ve yeniden inşası öngörüldüğünü kaydetti.

Pernik’teki Acil Tıp Merkezi ile ilgili proje kapsamında tamamen tıbbi cihazlarla donatılmış 9 ambulansın tedarik edilmesi ve tüm mobil ekiplere dağıtılması planlanmaktadır.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar