Krizdeki AB’den yatırım desteği göremeyen Bulgaristan, Türk iş insanlarına yöneldi. 25 Nisan’da Sofya’daki toplantıya önemli Bulgar patronlar katılıyor. Bu işverenler, 30 Nisan’da ise İstanbul’a geliyor…ab-yerine-turkiyeye-yoneldiler_601470_340_226

Türkiye ile Bulgaristan arasındaki karşılıklı yatırım ve ticareti artırmak için iki ülkede kurulu iş örgütleri harekete geçiyor. Türk-Bulgar Ticaret Odası, 25 Nisan’da Sofya’da Türkiye’deki yatırım ortamı ve teşvikleri tanıtmak için kahvaltılı iş toplantısı düzenlerken, 30 Nisan’da Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEK) de İstanbul’da aynı amaçla buna karşılık veriyor.

Büyük zenginlerin ilgisi

AB üyesi Bulgaristan, krizdeki Avrupa ülkelerinden beklediği yatırımları bulamayınca Türkiye’ye yönelmeyi tercih etti. İki komşu, halen 2.5 milyar dolar olan ikili yatırım ve ticaretin 5 milyar dolara çıkmasını amaçlıyor.

Türk-Bulgar Ticaret ve Sanayi Odası Müdürü Timur Halilov, Sofya’da davete Bulgaristan’ın önemli işadamlarını katılacağını, iki ülke arasındaki potansiyellerin ele alınacağını söyledi.

Halilov şu bilgileri verdi: “Mesela, Bulgar Sanayi Odası Başkanı Tsveton Simeonov bunlardan birisi. 80-90 kişilik davetli listesinde başka zenginler de var. Türkiye’den gelecek olan Başbakanlık Yatırım ve Destek Ajansı Direktörü Ahmet Cüneyt Selçuklu, Bulgar iş adamlarına sunum yapacak. Bizim Oda Başkanı Zeki Bayram da ev sahipliğini üstlenecek.”

Kaplıcalara bekliyorlar

Timur Halilov, Bulgaristan’da özellikle kaplıca yatırımlarına Türk iş insanlarından ilgi beklendiğini, çok sayıda olan kaplıca ve termal sularının boşa aktığını hatırlattı. Bunun yanında turizmin başka alanlarında ve gıda, makine, sanayi gibi konularda da işbirliği yapılabileceğini kaydetti.

Reklamlar