AB Viyana Zirve Görüşmesi:Balkanlar yolunu sığınmacılara ebediyen kapatalım.

ab

AB Doruk Görüşmesine katılanlar.

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tuck AB Viyana zirvesini açarken “Avrupa dış sınırlarında daha etkin bir denetime ihtiyaç var.” Dedi – Heute.at.

Görüşmeden sığınmacılar için Balkanlar yolunun ebediyen kapatılması; Afganistanlı göçmenlerin geri çevrilmesi için Kabul hükümetiyle görüşmelere başlanması; Libya üzerindeki ambargonun kaldırılması ve AB sınırlarının daha etkin bir biçimde korunması istendi.

Yeni Görüşmenin Ekim 2016’da Brüksel’de yapılması ve Türkiye ile sığınmacılar konusunda daha verimli çalışmak amacıyla NATO Genel Sekreterinin de görüşmeye davet edilmesi kararlaştırıldı.

 

Truck, konuşmasında sığınmacı selinin durdurulabilmesi için Balkan devletleri arasında daha sıkı işbirliği önerdi. Biz daha verimli çalışma yolları bulmalıyız dernek, Balkanlardan geçen sığınmacı yolunu ebediyen kesme kararlılığımızı onaylamalıyız, çağırısında bulundu.

Macaristan Başbakanı Orban, sığınmacıların AB sınırları dışında Akdeniz’de Libya yakınlarında bir adaya kapanmasından yana olduğunu ifade etti.

AB devletleri arasındaki dayanışmanın temel ilke olduğunu belirten taraflar, başka seçenek olmadığı konusunda birleştiler.

Zirveye Bulgaristan Başbakanı Borisov da katıldı ve Türkiye ile sığınmacılar anlaşmasının tam olarak uygulanması gerektiğine işaret eden bir konuşma yaptı.

Reklamlar