Brüksel’de Avrupa Halk Partisi (AHP) Grubu’nu oluşturan partilere mensup ulusal parlamentoların temsilcilerinin katılımıyla yapılan oturuma katılan GERB Partisi Milletvekili Evgeniya Angelova, “AB üye devletleri arasında hektar başına doğrudan ödemelerdeki farklılıklar devam etmektedir” diye kaydetti.

Milletvekili, fon tahsisi için tarihi yaklaşımından vazgeçilmesini ve tek pazarda eşit koşullar amacıyla bütünsel yakınsamanın tamamlanması yönünde ısrar etti.

Angelova, “Giderek artan küresel zorluklar, Ortak Tarım Politikasının güçlü olmaya ve ona yeterli finansman sağlanmaya devam edilmesini gerektiriyor. Aralarında geçiş imkanı bulunan var olan dengeli yaklaşımını iki sütun temelinde sürdürmek zorundadır. Ortak Tarım Politikası, dayanışma ve sosyal adalet ilkelerine dayalı pazar odaklı olmalıdır” dedi.

Milletvekili, doğrudan sübvansiyonlara ulusal eş finansman desteği eklenilmesine imkan verilmesinin kesinlikle kabul edilemez olduğunu söyledi.

Angelova, doğrudan ödemelerin üretimle ilişkilendirilmesinden yana olduğunu açıkladı. Milletvekili,” Bulgaristan için tütün dahil olmak üzere, 2020 yılından sonra da geçici ulusal yardım uygulama imkanının korunması gereklidir” dedi.

Angelova’nın ifadesine göre Ortak Tarım Politikasının önündeki zorluklardan biri gelecekteki krizlerle başa çıkabilmek için yeni hızlı tempolu araçlar icat etmek amacıyla tarım sektörünün sürdürülebilirliğini arttırmaktır.

Angelova, Bulgaristan’ın tarım gıda zincirinde haksız ticari uygulamalara karşı yatay bir AB yasal çerçevesi oluşturma fikrini desteklediğini de sözlerine ekledi.

Konferansın ana konuları, AB bütçesinin öncelikleri ve önündeki yeni zorlukları ve Ortak Tarım Politikasında reform oldu. Oturuma ayrıca AHP Grubu Başkan Yardımcısı Esther de Lang, Rekabetten Sorumlu AB Komisyonu üyesi Jüri Katieenen ve Tarım ve Kırsal Kalkınmadan sorumlu AB Komisyonu üyesi Phil Hogan, AHP Genel Sekreteri Antonio Lopez, Avrupa Parlamentosu Anayasa Komisyonu Başkanı Danuta Hübner, Bulgaristan Millet Meclisi GERB Milletvekili ve Bütçe ve Finans Komisyonu Başkanı Menda Stoyanova katıldılar.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar