BuzzFeed News’e konuşan Rinkēvičs, “Rus televizyonlarının son yıllarda çok agresif bir şekilde propaganda yapması” nedeniyle bu planı gündeme aldıklarını savundu.

Rusya-Avrupa Birliği ilişkileri, Ukrayna’daki siyasi krizle nedeniyle gerilimli bir dönemden geçerken, Avrupa Birliği liderlerinin, Rusça yayın yapacak yeni bir televizyon kanalı yaratmayı düşündüğü ortaya çıktı.

Amerikan internet haber sitesi BuzzFeed News’e röportaj veren Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkēvičs, Rus televizyonunun son yıllarda çok agresif bir habercilik politikası izlediğini ve bunun propaganda olarak adlandırılabileceğini savundu.

Rusça bir televizyon kanalı kurmayı, bu nedenle gündeme aldıklarını belirten Rinkēvičs, “Yeni televizyon kanalı alternatif bir propaganda kaynağı olmayacak; haber ve eğlence programlarının yer alacağı sıradan bir Avrupa kanalı olacak” dedi.

Letonyalı politikacı, 15 kadar Avrupa Birliği üyesi devletin Rusça kanal fikrine olumlu baktığını; bunlar arasında İngiltere, Polonya ve İskandinav ülkelerinin de olduğunu söyledi.

Reklamlar