Btv’nin Litse v Litse (Yüz Yüze) programına konuk olan milliyetçi Ataka partisinin Genel Başkanı Volen Siderov, 8 yıldır Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisiyle mücadele ettiğini söyledi.ataka-volen-siderov-btv
Ataka lideri Volen Siderov, hangi parti iktidara gelirse gelsin İçişleri Bakanlığı (MVR) insanları dinlemeye devam ettiğini, MVR’dekilerin, içişleri bakanlarını da kendisinden biri yaptığını ileri sürdü.
Siderov, İçişleri Bakanı Tsvetlin Yovçev’in de telefon dinlemeyle mücadele edecek bir karaktere sahip olmadığını söyledi.
Sunucu Tsvetanka Rizova’nın “Sevmediğiniz protestocular ‘Oligarşinin hortumunu keselim’ diyor” demesi üzerine Siderov, protestocularla ilgili “Bu işler elinde 2 litrelik bira şişeleriyle, sırıtmakla olmaz, bu işler eşek gibi çalışmakla olur. Oligarşinin hortumunu kesmek istiyorsanız kesin. Bu, siyasete girmekle olur” mesajını verdi.
“PROTESTOLARIN ARKASINDA GERB VAR”
Diğer sunucu Tsvetanka Rizova’nın Siderov’dan Oreşarski hükümetinin 100 günlük çalışmasını değerlendirmesini istedi. Volen Siderov da hükümetin anormal şartlarda, hatta histeri ve gerginlik içinde çalıştığını ifade etti ve böyle bir şeyin, hiçbir hükümetin başına gelmediğinin altını çizdi.
Rizova’nın “Evet ama hükümet böyle istedi. İstifa edip bu histeriye bir son verebilirdi. Bu, onların seçimi.” demesi üzerine Siderov şu açıklamayı yaptı: İlginç olan bugün meclisin önünde protestocu yoktu. GERB’in meclise gelmesiyle protestolar makazla kesilmiş şerit gibi sona ermesi. Bu da gösteriyor ki protestoların arkasında GERB var.
“SCHENGEN BİZE HİÇBİR ŞEY KAZANDIRMIYOR”
Yüz Yüze programının sunucusu Dimitır Tsonev’in “İki haber var. Biri dolaylı olarak Ataka ile ilgili. Bilmem duydunuz mu Fransa İçişleri Bakanı bizi Schengen’e girecekler listesinden çıkardı” sözünü kesen Volen Siderov “Bu iyi haber. Schengen bizim neyimize ki!” dedi.
Sözü alan Siderov “Batılı milliyetçiler kendi çıkarına bakar. Onların gözünde Bulgarlar ile Rumenler bir yüktür. Her yabancıya o gözle bakarlar. Şovenisttirler.” şeklinde yorum yaptı.
Rizova’nın “Schengen’e niye gerek yokmuş?” sorusuna Siderov “Çünkü Shcengen bize hiçbir şey kazandırmıyor. Aynı zamanda birçok mülteci için çekici bir ülke haline geliyoruz. Mülteciler, Bulgaristan’a girdiğinde Avrupa Birliği’ne girmiş oluyorlar. Bizi tehdit eden mülteci akını gerçekleşecek. Ben, Schengen’e girme mücadelesi ‘işte bakın bizi Schengen’e kabul ettiler’ diye övünmeden başka hiçbir şey kazandırmayacak” cevabını verdi.
“BULGARLAR GÜNDE 164 KİŞİ AZALIYOR”
Tsonev’in “Daha büyük haklar kazanacağız. Avrupa’da insanlara, paralara, mallara, sermayeye,  serbest dolaşım sağlanacak. Dahası istediğimiz zaman istediğimiz yerde yaşama özgürlüğümüz olacak.” diye itiraz etmesi üzerine Siderov “Ben Bulgarların Bulgaristan’da kalmasını tercih ederim. Günde 164 kişi azalıyoruz. Ben buna benzer istatistiklerle karşılaştım.” cevabını verdi.
Sunucuların bu rakamı feci ve abartılı bulması üzerine Siderov “Belki o kadar değildir. Ama her durumda Bulgarlar azalıyor. Bu, şoke edici bir durum.” diye yanıtladı.
Aydın Osman | T HABER
Reklamlar